Premijer ženska liga

Prva ženska liga (15. kolo): Ragusa i dalje bez poraza

ŽKK ZADAR – ŽKK RAGUSA 59:94 (8-29, 18-21, 16-23, 17-21)

Košarkašice Zadra upisale su očekivani poraz od dubrovačke Raguse od 59:94 u dvoboju 15. kola Prve ženske. Bio je to susret koji je i prije njegovog početka bio prilično izvjestan i trebalo se dogoditi pravo malo čudo kako bi Zadranke iznenadile protivnika koji u dosadašnjih 14 utakmica nije upisao nijedan poraz i koji je na dobrom putu da zadrži prvu poziciju uoči doigravanja. Čudo se, naravno, nije dogodilo, a Dubrovčanke su na prilično uvjerljiv način došle do novih bodova.

Već prva četvrtina dala je naslutiti kako bi Zadranke pred svojom publikom mogle doživjeti pravi debakl, a rezultat od 29:8 na kraju te dionice išao je u prilog takvom razmišljanju.

Ipak, druga četvrtina vratila je malo optimizma u domaće redove. Unatoč činjenici da su je izgubile s tri razlike (18:21) Zadranke su pokazale kako bi utakmicu u nastavku mogle učiniti zanimljivom.

I učinile su ju. Igrala se peta minuta treće četvrtine, a Zadranke su košem i dodatnim slobodnim bacanjem Ivane Dujić došle na prihvatljivih minus 13. No, prekršaj u napadu, a potom i tehnička koju je zbog prigovora zaradila Ana Vrsaljko u velikoj su mjeri poremetile dobar ritam zadarske ekipe koja do kraja te dionice više nije ubacila nijedan koš. Ragusa ih je, pak, ubacila 18 te je u posljednjih deset minuta ušla s prednošću od 73:42.

Posljednja četvrtina bila je za gošće čisto odrađivanje posla, dok je trener domaćih Toni Matešić iskoristio priliku i u igru uveo mlađe igračice koje su na taj način skupile još malo vrijednih seniorskih minuta.

“Ono što me nekako najviše boli jesu 14 napadačkih skokova Raguse iz kojih smo primili 15 koševa. Mi ne smijemo dozvoliti da nam protivnička ekipa kod kuće ima 23 napadačka skoka bez obzira što se tu radi o stvarno kvalitetnoj ekipi sa visokim igračicama. Nije čak ni bit tih skokova koliko našeg lošeg zagrađivanja. Međutim, moram reći i kako sam vidio neke dobre stvari u ovoj utakmici kao što je obrambeni segment koji spremamo za naredne dvije utakmice koje su nama puno važnije od ove”, izjavio je po završetku susreta trener Matešić.

Trener Raguse, Braslav Turić, unatoč pobjedi imao je dosta kritika na račun svoje ekipe.

“Realno smo bolja ekipa, ali koncentracija nije bila na onom nivou na kojem bi ja htio da bude. Mi ne smijemo, kad igramo ovakve utakmice, igrati ih tako da protivnika spremamo za njegove sljedeće dvoboje. Mi se kroz igru moramo spremati za svoje protivnike, za Trešnjevku i Medveščak koji su nam veći konkurenti. Budemo li imali koncentraciju na ovom nivou to neće biti dovoljno za završnicu Kupa i prvenstva. Kao da smo se previše opustili i morat ćemo nešto razdrmati da bi se doveli u situaciju u kojoj želimo biti.”

Najefikasnija u redovima Zadra bila je Ivana Dujić s 22 koša, a dvocifrena je bila još tek Nika Jelenković s 13 ubačaja. Kod Raguse najučinkovitija je bila Lorena Molnar s 21 poenom i devet skokova.

Zanimljiv je i podatak kako je Ragusa osim 23 napadačka skoka imala ukupno 25 asistencija i čak 24 ukradene lopte što dovoljno govori s kakvim raznovrsnim kadrom raspolaže trener Turić.

Ragusa je 15 pobjedom ostala na prvom mjestu ljestvice, dok je Zadar i dalje na petom mjestu s učinkom od pet pobjeda i deset poraza.

KOMPLETNA STATISTIKA 

Sličan sadržaj