Prva Ženska Liga

Prva ženska liga (6. kolo): Šibenik prejak za Plamen Požegu, a Trešnjevka 2009 za Split

ŽKK ŠIBENIK – ŽKK PLAMEN POŽEGA 110:57 (28-7, 28-10, 26-21, 28-19)

Šibenčanke su od samog početka preuzele glavnu riječ u utakmici i taj ritam nisu ispuštale do kraja. Razlika od 53 poena u korist izabranica Stipe Bralića već sama po sebi dovoljno govori  o jednosmjernosti ove utakmice.

Mia Vukšić je za Šibenik ubacila 31 poen uz 8 skokova i 3 asistencije, a kapetanica Iva Cigić je ubacila 20 uz 4 asistencije i 3 osvojene lopte. Nives Džafić je pak upisala double-double s 11 poena i 12 skokova.

U redovima Požege najefikasnija je bila Jessica Warren s 26 poena i 13 skokova, a jedina ju je pratila Laura Bašić s 14 poena i 11 asistencija, ali i 7 izgubljenih lopti.

KOMPLETNA STATISTIKA

Vladimir Englman, trener Plamen Požege: „S obzirom kakvi smo došli bez četiri igračice i to tri iz prve postave Princes, Đukić i Lea Hrmić nismo mogli više ni očekivati. Međutim, u nekim fazama utakmice bez obzira na sve to igrali smo nedisciplinirano i loše smo odigrali. Čestitamo Šibeniku, iskreno nismo mi ovdje došli po pobjedu jer Šibenik je kvalitetnija ekipa i želim u svakom slučaju da Stipe odradi do kraja kako Bog zapovijeda i da dođe do finala, a onda je u finalu sve otvoreno.“

Igračica Požege Laura Bašić: „Kao prvo, došli smo na utakmicu bez četiri igračice, malo smo trenirali zajedno , zbog povreda, bolesti. Onda na prvom poluvremenu nismo radili ono što nam je trener govorio . Kad je Šibenik spustio agresivnost malo smo se digli u napadu te smo počeli raditi ono što smo radili na treninzima. Na nama je sada da se pripremamo za sljedeću utakmicu.“

Stipe Bralić, trener Šibenika: „Jedna rutinska pobjeda. Gošće su stigle dosta oslabljene bez četiri igračice vrlo bitne u rotaciji. Od početka do kraja smo u takvoj situaciji dominirali i dobro smo trčali i šutirali za tri poena. Praktično od početka do kraja pobjednik je bio poznat.“

Igračica Šibenika Mia Vukšić: „Odigrali smo jednu reklo bi se trening utakmicu gdje smo dosta dobro trčali i gdje je bilo dosta poena. Ovo nam je dobra utakmica kao priprema za Kup utakmicu s KAŽL u srijedu koja nam je važna… Ovo je bila odlična utakmica i čestitam svojim curama.“

(ŽKK Šibenik, HKS)

ŽKK SPLIT – KK TREŠNJEVKA 2009  59:86 (12-23, 19-18, 11-21, 17-24)

Već po tradiciji Split je krenuo mlako u utakmicu, Trešnjevka 2009 je krenula od početka dokazivati svoju ambicioznost i rezultat svega toga je osjetna prednost za gošće nakon prve četvrtine.

Domaće su počele pružati otpor u drugoj, a posebno u trećoj  četvrtini kad su se približile na -4 (42:46), no onda gošće rade seriju 16:0 i odlaze na neuhvatljivih dvadeset poena prednosti (42:62).

Najbolja igračica utakmice, Trešnjevkina Anđela Katavić u valorizaciji 32 ugradila je 28 poena i 7 skokova, a istaknula se i Josipa Jurić s double-double učinkom od 11 poena i 10 skokova.

Kod Splita, bolja od ostalih bila je Zrinka Barać, jedina s indeksom većim od deset, 14 poena i 7 skokova. Gabriela Visković je ubacila 19 poena, ali i imala 5 izgubljenih lopti.

KOMPLETNA STATISTIKA

(ŽKK Split)

Sličan sadržaj