FAVBET Premijer liga

K O L U M N A: Dvoboj neporaženih Gorice i Zadra, Cibona čeka Šibenku, Split putuje u Osijek…

Derbi kola igra se u subotu između neporaženih Gorice i Zadra. Dan ranije Cibona čeka Šibenku, a osječke Vrijednosnice Split. Zabok odlazi u Sinj, Sonik Puntamika igra prvu utakmicu kod kuće protiv Hermesa, a Škrljevo u važnom susretu dočekuje Furnir. 3. kolo se dakle igra u petak i subotu, a u nastavku donosimo procjene i analize…

 

VROS – SPLIT (petak 18h – ARENA SPORT TV)

Susret ekipa s pobjedom i porazom do sada. Osijek mora pronaći modalitete igre kada se zatvori Antonio Jordano što je uspio napraviti Furnir proteklog tjedna. Jordanu je teže ove sezone bez Bašića i puno toga ovisi o njemu. S druge strane čekaju ga Đoković, Čampara i Rebić. Čini se kako je Split napravio odličan posao angažmanom Marka Lukovića koji je odmah u prvom nastupu protiv Alkara bio najkorisniji igrač utakmice. Trener Splita Skelin očekuje dizanje forme nositelja igre Marčinkovića, Baje, Vrankovića. Toni Perković je već na zadovoljavajućoj razini, a od mladih najviše pokazuje Ivan Perasović.

Osječki je kadar kratak. Ovog trenutka za donji dio ljestvice. Arijan Lakić i Pavao Paić dobivaju punu minutažu, ali se još osjeća dugo neigranje zbog ozljeda. Važna je i uloga Amerikanca Fryea i za konkurentnost u meču morao bi biti na razini 1. kola kada je bio nadahnut. Generalno, Split je u prednosti, osobito na centarskim pozicijama. Zbog viroze u Osijek ne putuje trener Ivica Skelin pa će ekipu voditi Ante Marović i Srđan Subotić. Kakva nas priča čeka provjerite u prijenosu na ARENA SPORT televiziji.

 

CIBONA – ŠIBENKA (petak 18h)

Cibona je nakon novog testiranja i negativnih rezultata vrlo aktivna u HT Premijer ligi. U tjedan dana ovo im je treći susret. Ispustili su iz ruku Zadar, ali su u utorak lako porazili Zabok uz odlične dionice Prkačina i Drežnjaka. Obojica su išli iznad 20 poena. Kapetan Roko Prkačin je imao “double double” učinak od 21 koša i 13 skokova, dok je Drežnjak zabio 20 pogodivši 5 trica iz 5 pokušaja!

Šibenka će teško pružiti veći otpor od Zagoraca. Premda treba cijeniti činjenicu kako su u pobjedi kod kuće protiv Sonika izgledali daleko bolje nego tjedan dana ranije u Zadru. Najveća šibenska zvijezda u recentnom razdoblju Toni Nakić sada je dio Cibone i protiv nekadašnjeg kluba igra prvi puta. Cibona vjerojatno neće podcijeniti nepredvidivog Širka. Gosti su imali čvrstu unutarnju liniju Miković, Vraneš, Solomon, ali je Vraneš – kažu – već na odlasku. Bit će zanimljivo vidjeti i njihovog Amerikanca Freemana koji im je donio stabilnost. Osim Nakića protiv svojih igra i Krešimir Radovčić… Vrijedi svratiti u Draženov dom koji je još jedna poveznica u nizu ova 2 kluba.

 

GORICA – ZADAR (subota 17,30h – HTV)

Najzanimljivija utakmica kola… Susret jedinih neporaženih ekipa dosada. Gorica je u stanju dobiti svakog, pa tako i Zadra kojeg su u svojoj dvorani porazili uoči pojave koronavirusa ove godine. Prema našoj procjeni posebno će intrigantno biti na bekovskim pozicijama. Kalajžić, Uljarević, Kapusta protiv Mavre, Junakovića Workua. Energija, asistencije, vanjski šut…. Svega bi trebalo biti.

Nažalost, u reketu izostaje dvoboj “teškaša” Planinića i Ljubičića. Planinić je zbog obiteljskih razloga otputovao u Hercegovinu. Ističemo lucidnost i polivalentnost Mazalina i Vukovića. Gorica ima još dobrih šutera poput Kovačevića i Majcunića, a Zadar veliku motoričnost Gilberta i masu Bursaća… U dresu Zadra trebao bi debitirati još jedan Amerikanac Justin Carter. Josip Sesar je vodio mladu reprezentaciju, Veljko Mršić uz posao u Zadru obnaša i izborničku funkciju pa nas jako zanima i njihov taktički doprinos. Na kraju i podatak kako Gorica ima četvoricu koja su nekada nosila dres Zadra. Batur, Mazalin, Kovačević i Uljarević, pa tako niti element dodatnog motiva ne treba negirati. Subotnja utakmica počinje u 17,30 uz prijenos na HTV-u.

 

ALKAR – ZABOK (subota – 19h)

Alkar s polovičnim rezultatom u prva dva kola, dok je Zabok na nuli. Istina, uz težak raspored koji im je u tri dana donio Goricu i Cibonu. Alkar je neočekivano brzo ukomponirao nove Amerikance Varenca i Echolsa. Brzo se adaptirao i Ivan Vučić. Pa i Lovro Mandalinić koji je Splitu ubacio 16 i približava se brojkama koje je ostvarivao u Samoboru gdje je bio 3. strijelac 1. lige.

Zabok je još bez Luke Krajinovića. Zasada trener Ivan Tomas uglavnom igra sa sedmoricom. Protiv Cibone je u utorak Lisica postigao 20 koševa, a Črnjević zabilježio 11 koševa i 10 skokova. Bit će zanimljivo vidjeti dvoboj u reketu između Hrvoja Vučića i Mladena Primorca. Puno će ovisiti o Luki Tomasu koji je protiv Gorice gađao 9/13, ali protiv Cibone 1/9. Početak je prvenstva, svi traže kontinuitet, pa je zaista teško predvidjeti tko je bliži pobjedi.

 

ADRIA OIL ŠKRLJEVO – FURNIR (subota – 19 sati)

Adria Oil Škrljevo i Furnir imaju po pobjedu i poraz. Škrljevo je krenulo atipičnom stazom. Uvjerljivim porazom kod kuće sa Sonikom, pa potom uvjerljivom pobjedom u Zagrebu kod Hermesa. Furnir je tijesno izgubio u Sinju i lako porazio Osjećane. I jedni i drugi imaju probleme sa širinom kadra. U takvoj situaciji pravi je “bingo” treneru Rajkoviću u Zagrebu bio Jure Gunjina koji je zabio čak 32 koša podijelivši sa Širkom iz Šibenika status MVP kola. Budi se i Roberson. Razvit će se sigurno Vrgoč, a najpotrebniji je kapetan Barnjak koji se vraća iz dugačke ozljede.

Furnir je u odnosu na prošlu sezonu dobio stabilnost na vanjskim mjestima Brzoje i Pandurića. Dobro igra Smolić, razvija se Branković. Momčad Vladimira Krstića čak ima dužu klupu. Bit će neizvjesno i tvrdo s podjednakim šansama.

 

SONIK PUNTAMIKA – HERMES ANALITICA (subota – 19 sati)

Sonik je oduševio pobjedom kod Škrljeva, ali u Šibeniku nisu ponovili taj zanos. Hermes Analitica nastavlja prošlogodišnjim putem i jedina uz Zabok zasada nema pobjedu. U Jazinama bi prednost trebala biti na strani domaćina. Interesantno, Sonik Puntamika jedina je u dosadašnjem dijelu prvenstva gostovala oba puta. Željni su domaće atmosfere. U stari ambijent vraća se Jakov Vladović, sada u dresu Puntamike. Dvostruko stariji od mladića koji se žele nametnuti poput Rašića i Runjića. Jedan od interesantnijih obračuna mogao bi biti onaj Tomislava Cvitkovića i Ante Krapića. Iako je Hermes krenuo prošlogodišnjim stazama čini se kako imaju nešto ozbiljniji sastav od prošlogodišnjeg. Iskustvo Svobode, Kordića, Milekovića, Šutala ne može se negirati. Ipak, Sonik Puntamika je bliža pobjedi.

 

Sličan sadržaj