FAVBET Premijer liga

Najava 4. kola LP i LO: Zadar dočekuje Cibonu, Alkar traži pobjedu u Zaboku…

Dvije utakmice 4. kola Lige za prvaka na rasporedu su u nedjelju 2. travnja, a veliki hrvatski derbi između Zadra i Cibone, uz zamjenu domaćinstva, igrat će se u utorak 4. travnja. Liga za ostanak od petka do nedjelje donosi po jedan susret. Prvi je onaj između Škrljeva i Gorice.

LIGA ZA PRVAKA

KK FURNIR – GKK ŠIBENKA, nedjelja 2. travnja 2023.,
Zagreb, SD Dubrava, Đure Prejca 2, 18:00 sati

Furnir igra odličnu košarku u Ligi za prvaka. Nakon uvjerljive pobjede nad Cedevitom Junior, bili su ravnopravan protivnik Splitu i Ciboni. Splićane je spasio Roko Ukić, Zagrepčane osmijeh sreće. Istovremeno momčad Šibenke u Dubravu stiže nakon tri povezana visoka gostujuća poraza od Cibone, Zadra i Splita. Prilika je ovo Dubravašima da se bodovno izjednače sa suparnikom i napadnu peto mjesto.

KK CEDEVITA JUNIOR – KK SPLIT, nedjelja 2. travnja 2023.,
Zagreb, ŠDD Boško Božić Pepsi, Trnsko 25 a, 20:00 sati

Zadar, 29.03.2023.. – Dvorana Krešimira Ćosića na Višnjiku. Utakmica trećeg kola HT Premijer lige za prvaka između KK Zadar i KK Cedevita Junior.
Foto Zvonko KUCELIN/KK Zadar

Momčad Damira Mulaomerovića je u prva tri kola Lige za prvaka upisala tri poraza i pokazala dva lica. Protiv Furnira i Zadra izgledali su nemoćno, protiv Cibone moćno i kvalitetno, baš kao ekipa koja ima ambicije osvojiti naslov prvaka. Split je u izrastao u momčad koja pobjeđuje i kad ne igra savršenu košarku, čemu svjedoče pobjede protiv Zadra i Furnira na gostovanju. Upravo to odlika je momčadi s najviše postavljenim ciljevima. U kojem će smjeru otići ova utakmica ovisi ponajviše o Zagrepčanima i licu kojeg će pokazati u derbiju.

KK ZADAR – KK CIBONA promjena domaćinstva, utorak 4. travnja 2023.,
Zadar, dvorana Krešimir Ćosić, Splitska 3, 18:00 sati – Sportska televizija

Zadar, 26.03.2023.. – Dvorana Krešimira Ćosića na Višnjiku. Utakmica drugog kola HT Premijer lige za prvaka između KK Zadar i GKK Šibenka.
Foto: Zvonko KUCELIN/KK Zadar

Tradicionalno gledajući, bez obzira na formu, bilo kada i bilo gdje, u pitanju je najveći derbi hrvatske košarke. Ovoga puta on ima i iznimnu rezultatsku važnost. Pobjedom bi Zagrepčani Zadrane značajno udaljili od startne jedinice, dok bi uspjeh momčad Danijela Jusupa vratio u izjednačenu borbu za sam vrh.

LIGA ZA OSTANAK

KK DEPOLINK ŠKRLJEVO – KK GORICA, petak 31. ožujka 2023.,
Čavle, dvorana Mavrinci, 19:00 sati

Foto: KK DepoLink Škrljevo

Obje momčadi susret dočekuju sa sedam pobjeda na kontu i nakon poraza zabilježenih u prethodnom kolu-Čak im je i forma u Ligi za ostanak na istoj razini, naime i Škrljevo i Gorica su u prva dva kola ostvarili pobjede. Ovo je jedna od onih utakmica o kojima bi se na kraju natjecanja moglo pričati da su bile ključne za ostvarenje konačnog cilja, ostanka u ligi.

KK ZABOK – KK ALKAR, subota 1. travnja 2023.,
Zabok, u Gradska sportska dvorani, Prilaz Janka Tomića 2, 19:00 sati

Zabok je pobjedom protiv Škrljeva stigao do sedme ovosezonske pobjede te se bodovno izjednačio sa Škrljevom i Goricom. Alkar je trećim porazom u Ligi za ostanak, onim protiv Dinama u Sinju, produbio krizu i ostao usamljen na dnu sa šest pobjeda. Svaka sljedeća utakmica Alkaru je kvalifikacijska, poraz ih gura prema ispadanju, a pobjeda vraća u tračnice i budi optimizam. Zabočani su svjesni da pobjedom bježe od dna i ulaze u zonu u kojoj će im biti lakše igrati utakmice koje slijede.

KK DINAMO-ZAGREB – KK BOSCO, nedjelja 2. travnja 2023.,
Zagreb, Košarkaški centar Dražen Petrović, Savska 30, s početkom u 17:00 sati

Bosco je oduševio sjajnom igrom protiv zahuktale Gorice te se pobjedom, ne samo udaljio od dna (8 pobjeda), već i pokucao na vrata doigravanja. Dinamo je vodeća momčad Lige za ostanak koja je nakon promjene trenera i dolaska Vladimira Anzulovića povezala dvije pobjede, podebljala saldo pobjeda na dvoznamenkast broj i promovirala se u glavnog kandidata za doigravanje za naslov prvaka.

Sličan sadržaj