HT Premijer liga

FOTO: Šibenska bajka traje, pao je i Bosco

ŠIBENKA – BOSCO 81:74 (24:20, 20:20, 18:17, 19:18)

Šibenka je na domaćem terenu u 7. kolu HT Premijer lige pobijedila ekipu KK Bosco 81:74. Šesta je ovo pobjeda narančastih u nizu te sa ovom pobjedom još uvijek nose titulu neporažene ekipe u ovom dijelu prvenstva.

Narančasti su dobro otvorili utakmicu i odmah na početku imali 10:0 nakon samo tri minute igre. Ubrzo se ekipa Bosca vratila u igru i nakon 17:11 tricama Babića i Radulovića došla do 17:17.
Početkom druge četvrtine protivnici su stisli narančaste i poveli tricom kapetana Luke Kature za 25:24. Šibenka se do poluvremena vratila u igru sa serijom 13:0 te su na odmor otišli sa rezultatom 44:40.

U drugom poluvremenu, Šibenka je povela i kada se činilo da će tako nastaviti i dalje, ekipa Bosca se ponovno kao u prvom poluvremenu vraća u igru i sa serijom trica uspjeli su se približiti na  minus tri 55:58.

U zadnjoj četvrtini ekipa Bosca je zaprijetila i dvije i pol minute prije kraja bili su u igri, na samo četiri poena zaostataka 73:69, ali tada je stvar u svoje ruke preuzeo Klarin koji je sa svojim tricama zapečatio pobjedu narančastih.

Damir Milačić, trener Šibenke: ‘Čestitao bih svojim igračima na enormnom trudu od početka priprema do ove današnje utakmice i mislim da nam je ovo u dvadeset i osam dana deveta utakmica. Doslovce, takav ritam nemaju mnoge ekipe.  Znao sam da će biti umora neigranjem Pleadina  i Rebića jer smo tu izgubili ogromnu rotaciju. danas smo imali mučenje protiv jedne jako dobre ekipe koja vjerujem da ovakvim sustavom igre može svakome zagorčati život u nekom lošem trenutku kao što smo mi bili danas, a mi smo danas trebali dati i zadnji atom snage da uopće dobijemo utakmicu. Okrećemo se dalje onome što ide, a to je pauza pa onda zaostala utakmica sa Cedevitom pa nakon toga i sa Cibonom. Igrači će imati dva dana odmora i nakon toga krećemo dalje. Sretan sam što je danas utakmicu pratio izbornik Aleksandar Petrović  i što je mogao vidjeti ovu mladost. Dobili smo pohvalu da dobro izgledamo i da se borimo i to je veliki podstrek moji igračima kada dobiju pohvalu od izbornika da definitivno moraju nastaviti dalje na isti način.’
Ivan Gulin, igrač Šibenke: ‘Prije svega čestitao bih ekipi Bosca na jednoj tvrdoj utakmici. Mislim da je ovo veliki poticaj da još jače nastavimo  dalje. Znali smo da neće biti lagano i da su iskusna ekipa te da imaju iskusne pojedince koji su prošli dosta toga u karijeri, ali evo na kraju smo ostali mirni sve doradili što treba, poslušali trenera i hvala Bogu došla je i šesta u nizu i nadamo se da ćemo samo ovako nastaviti dalje.’

Iduća utakmica narančastih je gostovanje 14.11.2022. kada igraju zaostalu utakmicu 1. kola protiv Cedevite junior.

Tekst: GKK Šibenka
Foto: Milan Balaban/GKK Šibenka

Sličan sadržaj