FAVBET Premijer liga

Prvo kolo, prva pobjeda Cedevite Junior u HT Premijer ligi – pao je Split!

KK CEDEVITA JUNIOR – KK SPLIT 80:78 (20-25, 16-25, 26-22, 18-16)

Cedevita Junior u 1. kolu HT Premijer lige u Domu sportova je u fantastičnoj i neizvjesnoj utakmici pobijedila Split 80:78.

U zadnju četvrtinu ušlo se s izjednačenih 62:62, a poslije trice Sanija Čampare gosti su u 36. minuti vodili 73:72. S dvije vezane trice za 78:73 Cedevite Junior Emir Šabić je trenera gostiju Srđana Subotića na 3:22 min. do kraja utakmice natjerao na timeout.

Na 36.3 sekunde do kraja suci su Toniju Perkoviću dosudili tri bacanja kod zaostatka gostiju 77:80. On je pritom pogodio tek jedno, a uslugu je na pet sekundi do kraja uzvratio Sven Smajlagić kad je kod +2 Cedevite promašio oba slobodnjaka.

U borbi za loptu kod skoka je protiv Splićana dosuđen prekršaj, a iako je Goran Filipović kod izvođenja lopte sa strane loptu na 2.6 sekunde do kraja susreta u ruke bacio Shawnu Jonesu, Tre Michael Mclean nije uspio pogoditi s polovice Splićana.

Do pobjede su Cedevitu predvodili Rok Radović sa 17 poena, sedam skokova, četiri asistencije i valorizacijom 24, Sven Smajlagić s 15 poena, Matej Bošnjak s 12 poena i šest skokova te Emir Šabić s 11 poena.

Dvocifreni kod Splita bili su Sani Čampara s 15 poena, Karlo Žganec s 12 poena, šest skokova i četiri asistencije te Lovre Runjić s 10 poena i tri skoka.

Prije početka utakmice održana je  minuta šutnje za prerano preminulu Žanu Lelas, koja je ostavila neizbrisiv trag u hrvatskoj ženskoj košarci.

Prvo vodstvo Cedevita Junior je imala u petoj minuti utakmice kod 15:13. Gosti su potom napravili seriju 12-3. Prvu četvrtinu je na 20:25 zaostatak Cedevite zaključio Fran Jacović, koji je položio nakon asistencije u ulazu Vite Kučića, a na poluvrijeme se otišlo s 40:36 za goste.

U drugoj dionici Cedevita Junior je imala vodstvo, no na poluvrijeme je otišla s -4.

Damir Mulaomerović, trener Cedevite Junior: “Prije svega ja bih čestitao svojim igračima. Uz sve probleme i ono što nas je pratilo rekao sam da prije svega moraju vjerovati da možemo pobijediti. Pobijedili smo dobru ekipu s puno dobrih igrača, iskusnu. Rekao sam u svlačionici, gubili smo s četiri razlike uz igru koja nije baš bila po mom jer smo dosta primili poena ispod koševa, iz drugog napada. To je bilo očekivano jer nismo imali cijelu visoku liniju i rotaciju. Međutim, svaka čast igračima. Vrlo je bitno da smo krenuli s pobjedom. Vidjela se ta nervoza, koja je kod mojih igrača prije svega bila pozitivna. Pokazalo se veliko srce mojih igrača i njima treba dati cijele zasluge za ovu pobjedu.”

Srđan Subotić, trener Splita: “Dogodile su se naše velike greške na kraju. Dva promašena zicera, promašena slobodna bacanja i skok nam je ispao iz ruke. Mora se priznati da je Cedevita jako željela tu pobjedu, zaslužili su je i vjerojatno im je to dalo na kraju malo sreće da se okrene na njihovu stranu i ja im čestitam.”

Rok Radović, igrač Cedevite Junior: “Prva utakmica sezone. Prije početka utakmice bilo nam je najbitnije da zatvorimo reket, da imamo više energije jer smo mlađa ekipa. To smo maksimalno iskoristili i na kraju zasluženo pobijedili. Na kraju smo stvarno odigrali dosta iskusno. Tu nam je Goran Filipović dosta pomogao. Zahvalio bih se svim navijačima što su došli i neka dođu i sljedeći put. Nećemo ih razočarati.”

(KK Cedevita Junior)

Sličan sadržaj