FAVBET Premijer liga

HT Premijer liga (28. kolo): Alkar izdržao napade Šibenke u zadnjoj četvrtini

ALKAR – ŠIBENKA 87:83 (25-22, 22-17, 18-15, 22-29)

Alkar je napravio još jedan korak ka ostanku u HT Premijer ligi svladavši Šibeniku 87:83. Igrači Damira Milačića imali su rezultatsku kontrolu gotovo cijelu utakmicu, no gosti nisu odustajali. Malo je nedostajalo da u samoj završnici kreiraju preokret.  No do njega ipak nije došlo ponajprije zahvaljujući ekstra kvaliteti domaćeg playmakera Nabe Echolsa. 

Šibenka je bolje otvorila susret, ostvarila je prednost od 8:2 u trećoj minuti, ali to je bilo kratkog daha, jer Alkar je brzo pronašao ritam i do kraja četvrtine preuzeo kontrolu na parketu i vodstvo (25:22).

Još je bolje Alkar djelovao u drugoj četvrtini. Dvije trice Granića i jedna Kučana na otvaranju brzo su Alkaru donijele 12 razlike, a odličnu dionicu u nastavku igre je odigrao i Hrvoje Vučić. Dugo se Alkar držao na desetak razlike, da bi na poluvremenu brojao plus osam (47:39).

I treća četvrtina protekla je u dominaciji sinjske momčadi. U dva navrata bilo je i po 13 razlike, a nakon odigranih 30 minuta i dalje je prednost domaće momčadi bila na sasvim dobrih plus 11.

Činilo se da bi to mogla biti pobjeda bez prevelikog stresa, ali ničim izazvan Alkar je upao u svojevrsnu letargiju i pritom dozvolio Šibenki da stigne na dva koša zaostatka u 34. minuti.

No, dalje od toga nije dao. Serija od 7-0 brzo je stvari vratila na svoje mjesto. U posljednju minutu Alkar je donio pet koševa viška, Gulin je potom ubacio za dva, ali je Echols, 20 sekundi prije kraja, uzvratio istom mjerom.

Prekršaj na trici Bašić je iskoristio i ubacio sva tri bacanja. No Echols je također bio precizan s linije za bacanja i time doveo svoju momčad do druge pobjede nad Šibenčanina ove sezone.

Naba Echols zaustavio se na 23 koša i 6 asistencija. Kvalitetni potporu dali su i Vučići. Ivan sa po 11 koševa i skokova i Hrvoje sa 18 koševa.

Kod Šibenske bolji od ostalih Miković sa 25 koševa i 12 skokova te raznovrsni Širko sa 16 koševa, 6 skokova i 5 asistencija. Trenera Rahimića će sigurno veseliti i učinak mladog Gulina, koji je sa 14 ubačaja pokazao da je ozljeda stvar prošlosti.

KOMPLETNA STATISTIKA

KK Alkar – GKK Šibenka 🗓 31.03.2021

 

KK Alkar, Foto: AB foto

Sličan sadržaj