FAVBET Premijer liga

HT Premijer liga: Cibona slavodobitno kroz Sinj

ALKAR – CIBONA 54:85 (12:24, 15:18, 14:20, 13:23)

Momčad Cibone koja je u pripremnom periodu pokazala najviše od svih HT Premijerligaša, nastavila je u istom ritmu i na otvaranju nove sezone u Sinju.

Alkar je bio ravnopravan protivnik od otvaranja utakmice do rezultata 11:11. Nakon toga gosti rade seriju 13:0 i osiguravaju si mirniji nastavak utakmice. Nisu doduše borbeni Sinjani odustajali. Nošeni vjernim Maliganima uspjeli su održati pristojnih -15 na poluvremenu.

U nastavku je energija gostujuće dodatno došla do izražaja pa je razlika postupno rasla do konačnih +31.

Alkar je još dobro i prošao obzirom da su se njegovi igrači, više od borbe sa snažnim protivnikom, muku mučili sa vlastitim šutom (slobodna bacanja 7:22, šut za tricu 3:21).

Sinjane uz to brine ozljeda šake svestranog Stipe Krstanovića koji zbog toga nije participirao u drugom poluvremenu. Najpozitivnija stvar iz ove utakmice je povratak sjajne košarkaške atmosfere, tako prepoznatljive za Sinj.

Prvo ime kod Alkara bio je Dominic Gilbert sa 17 koševa i 9 skokova. Osim njega krasne role pružio je na svoj 18. rođendan Mladen Tomašević.

Kod izjednačenog sastava Cibone u kojem je bilo pet dvocifrenih igrača, naviše je zabio Amar Gegić (16). Vrijedne isticanja su 4 blokade Brankovića i 3 Reuversa.

IZJAVE:

Marko Trninić – trener KK Cibona

“Igrali smo pred izvrsnim ambijentom protiv ekipe koja je u pripremama izgledala dominantno. Nismo još uigrani, ali mogu reći da je bilo korektno, zadovoljan sam s angažmanom igrača. Kasno smo se skupili i ovo je naše trenutno stanje, ali bit ćemo bolji iz kola u kolo.”

Vladimir Jovanović, Cibona:

“Čestitam igračima na pobjedi, znali smo da neće biti lako i znali smo da je ovo vruć teren.  Bila je ovo sjajna košarkaška atmosfera i nadam se da će ovako biti u svakoj dvorani. Ovako navija za svoj tim.”

KOMPLETNA STATISTIKA 

Tekst: KK Alkar
Foto: KK Alkar/AB foto

Sličan sadržaj