FAVBET Premijer liga

HT Premijer liga, četvrtfinale doigravanja (1. utakmica): Gorica teško do vodstva 1:0

GORICA – SONIK PUNTAMIKA 89:83 (26-28, 22-22, 14-17, 27-16)

 

Košarkaši Gorice i Sonik Puntamike odigrali su danas prvu utakmicu četvrtfinala doigravanja HT Premijer lige, a u tijesnoj završnicu pobjedu je odnijela domaća ekipa.

Obje momčadi nastupile su oslabljene neigranjem nekoliko važnih igrača u rosteru (Ljubičić, Baković, Batur kod Gorice, a Vladović, Petani i Rašić kod Sonika) pa su se treneri morali osloniti na taktičke varijante prema raspoloživosti igrača. Utakmica je bila vrlo neizvjesna, a ekipe su se nekoliko puta izmjenjivale u vodstvu. Međutim, niti jedna nije uspjevala napraviti značajniju prednost i prelomiti utakmicu pa se o pobjedniku odlučivalo u završnici. Početak utakmice kao i drugog poluvremena pripao je Anti Gospiću koji je svojom silinom orao reket i koristio činjenicu da je Gorica ostala bez oba centra. U završnici je pak dominirao Lovro Mazalin. U trenucima kada se igračima skratila ruka pa su u zadnjim minutama promašivali i otvorene šuteve i slobodna bacanja, Mazalin je vezao nekoliko uspješnih akcija i odlučio pobjednika.

Gorica je na ovaj način povela 1-0 i pokušat će dvokorakom ući u polufinale doigravanja.

U redovima Gorice najistaknutiji je bio Lovro Mazalin koji je ostvario double-double učinak s 25 poena i 14 skokova. Mate Kalajžić pridodao je 14 koševa, a Uljarević i Pavlović su se zaustavili na 12 ubačaja. Odličan je bio i Borna Kapusta s 9 poena i 9 asistencija.

Goste je predvodio Ante Gospić s 23 koša, 9 skokova i 5 asistencija. Dino Palčić je odigrao punu minutažu postigavši 22 koša i 6 asistencija, a Lovre Runjić je bio blizu tripple double učinka zabilježivši 20 koševa, 11 skokova i 7 asistencija.

KOMPLETNA STATISTIKA

D1 🔴 KK Gorica – KK Sonik Puntamika 🗓 11.05.2021 ⏳ 17 h

Za KK Gorica: Nenad Mudrinić

Sličan sadržaj