HT Premijer liga

HT Premijer liga (18. kolo): Žuti bolji od Furnira

Split je u 18. kolu HT Premijer lige svladao Furnir s 99:65 (24:14, 26:20, 17:18, 32:13).

Bila je to utakmica koja je od prve minute krenula prema očekivanom smjeru, pobjedi “Žutih”. Ivica Skelin u ovoj utakmici nije koristio Pavla Marčinkovića, Roka Ukića i Marka Lukovića, van stroja je i Toni Perković, ali i bez njih četvorice Split je presnažan za Furnir.

Prvi strijelac utakmice bio je Blaž Mesiček s 20 poena, imao je i 9 asistencija, a tik uz njega bio je Marin Marić (17 poena, 8 skokova). Svoje minute dobila je i mladost “Žutih”, Ivan Perasović ubacio je 11 poena imao po pet skokova i asistencija, Roko Gizdavčić ubacio je 5 poena, a Viktor Šarić 8 poena (trice 2:2).

KOMPLETNA STATISTIKA

“Otpočetka smo kontrolirali utakmicu, odmorili smo Marčinkovića, Lukovića i Ukića, imamo tu sitnih problema za koje se nadamo da neće biti ozbiljniji. Okrećemo se onom što slijedi, gledam prema naprijed”, rekao je Splitov trener Ivica Skelin.

Kod Furnira prvi strijelac bio je Mihajlo Jerković s 13 poena.
“Splitova pobjeda je zaslužena, znali smo da je pobjeda nemoguća misija, ali 34 razlike je malo previše. Realnije bi bilo nekih 15-20 razlike, zbog toga sam malo ljut. Mi se okrećemo utakmici protiv Zaboka”, kazao je trener Furnira Vladimir Krstić.

🔴 KK Split – KK Furnir 🗓 17.01.2021 ⏳ 17 h

KK Split, FOTO: Ivica Čavka

Sličan sadržaj