HT Premijer liga

HT Premijer liga (17. kolo): Trica u posljednjim sekundama donijela bodove Gorici

KK ALKAR – KK GORICA 73-74 (18-15, 15-9, 17-27, 23-23)

Gorica je odnijela puni plijen iz Sinja i to najljepši mogući način, trojkom Batura sa zvukom sirene, za konačnih 73:74. Sinjani nisu na vrijeme uspjeli “zatvoriti” utakmicu i imaju za čime žaliti. Dobra igra protiv favorita na kraju nije pretočena u pobjedu koja bi im dobro došla u borbi za ostanak.

Gosti, koji su i ovaj put bili lišeni usluga trenera Sesara, otvorili su susret sa pet uzastopnih koševa , no Alkar je brzo pronašao ritam te je u sedmoj imao plus sedam. Ipak, gosti su u samoj završnici smanjili na 18:15, što je bio i rezultat prve četvrtine.

U prvoj polovici druge koševi su padali na kapaljku. Ipak, Alkar je sredinom ove dionice ubacio u brzinu više, zadržavši i dalje dobru defanzivnu tenziju. Ubačajima Putnika, Kučana i Varencea Alkar je stvorio dvoznamenkastu prednost (31:20), da bi u drugo poluvrijeme odnio višak od devet koševa.Goričani su u prvom poluvremenu ubacili svega 24 koša, dobrano se ispromašivavši, pogotovo s vanjskih pozicija.

Momčadi su napadački raspoloženje ušli u nastavak utakmice. Sijevale su trice s obje strane, ali Alkar je odolijevao sve do 25. minute kada Gorica serijom 8-1 stiže na minus pet, što je Milačić prekinuo minutom odmora, ali malo je to vrijedilo jer gosti su svakim novim napadom stizali te na kraju, serijom od ukupno 14-1, u 28. minuti i prestigli Alkara (42:43). Hrvoje Vučić je potom vezao pet koševa, ali minimalna prednost na kraju trećeg perioda bila je strani Gorice (50:51).

Dosta izmjena u vodstvu bilo je kroz posljednju četvrtinu, Echols je vukao kod Alkara, a u potpunom egalu ušlo se i u samo završnicu. Minutu i pol prije kraja, pri rezultatu 63:63, Varence je pogodio tricu za sinjskih plus tri, Kovačevič je uzvratio istom mjerom, da bi odmah potom Kučan novom tricom ponovno donio tri viška, sada na minutu do kraja.

Kalajžić je potom zabio koš i bacanje, ali precizan je i Echols, nakon čega na drugoj strani Baković promašuje oba bacanja. Našao se 15 sekundi do kraja i Varence na liniji za bacanja, zabio jedno za plus tri. Ponovno je Kalajžić bio precizan na bacanjima za minus jedan gostiju, da bi potom na liniju stigao Echols i pogodio jedno za 73:71. Pet sekundi ostalo je Gorici za zadnji napad, lopta je došla do Batura koji za zvukom sirene pogađa tricu i šokira domaćine.

Alkar su predvodili Amerikanci Echols sa 21 košem i Varence sa 13 koševa i 12 skokova. No obojica su na kraju promašila po jedno vrlo važno bacanje.

Kod uobičajeno ujednačenog sastava Goričana, uz “mach-winnera” Batura, vrijedi posebno istaknuti Matu Kalajžića koji je ubacio 12 koševa, ali i dao ključnu asistenciju Baturu.

KOMPLETNA STATISTIKA 

KK Alkar, foto: AB Foto

Sličan sadržaj