FAVBET Premijer liga

HT Premijer liga (15. kolo): U utakmici preokreta Split slavio kod Gorice

KK GORICA – KK SPLIT 71:78 (18-23, 14-28, 25-12, 14-15)

Bikovi su na poluvrijeme otišli sa zaostatkom od 19 poena, ali već u trećoj četvrtini ponovo su vodili.

U 15. kolu HT Premijer lige sastale su se večeras ekipe  Gorice i Splita. Splićani su iskoristili fizičku dominaciju  i došli do vrijednih bodova protiv borbenih Goričana. Prije početka utakmice održana je minuta šutnje za iznenada preminulog splitskog asa – Gorana Sobina.

Bikovi su bolje otvorili susret i zahvaljujući 5 poena Majića poveli 8:5. S druge strane splitski Žuti koristili su činjenicu da je kod Gorice samo Baković viši od 2m (Cinac zbog ozljede nije igrao) pa su uporno spuštali loptu u reket gdje su Bajo i Žganec koristili fizičku dominaciju i do kraja četvrtine preokrenuli na 18:23.

Drugu četvrtinu otvara Čampara s dvije trice i gosti rade seriju 11-0. Uz nekoliko laganih poena Baje prednost gostiju samo je rasla, a poslije trice Bariča popela se na visokih +19 (28:47). S identičnom prednošću (32:51) otišlo se na veliki odmor i malo je tko vjerovao da igrači Bože Radoša mogu parirati raspoloženim gostima.

No, početkom nastavka Bikovi su se energetski preporodili i zonskom obranom prisilili goste na veliki broj izgubljenih lopti. Baković je vezao 6 poena, a Gorica napravila seriju 15:2 pa je poslije trice Mašića u 25. minuti vraćena rezultatska neizvjesnost (47:53). U 29. minuti dolazi i do potpunog preokreta jer poslije Kapustine trice Gorica je opet povela (57:56).

Međutim, u finišu ove dionice domaćim igračima ponestalo je snage. Barič stavlja tricu, a Bajo i Žganec imaju lagana polaganja i Split je u zadnjih 10 minuta ušao sa 6 poena prednosti (57:63). Ovo se pokazalo kao ključno za rješavanje pitanja pobjednika jer gosti su do kraja utakmice održavali prednost od nekoliko poena. Unatoč svim nastojanjima Goričani nisu više došli u priliku da još jednom preokrenu rezultat i momčad Srđana Subotića zasluženo odnosi bodove iz Gorice.

U redovima Gorice večeras je najraspoloženiji bio Marko Baković sa 17 poena i 8 skokova. Mate Kalajžić ubilježio je 15 poena, 6 skokova i 4 asista, a Ante Mašić i Borna Kapusta zaustavili su se na 11 poena. Popis dvoznamenkastih strijelaca zatvorio je Ivan Tvrtko Majić s 10 poena.

Goste je predvodio Darko Bajo  s 23 poena i 11 skokova, a najboljeg pomagača imao je u Nejcu Bariču koji je postigao 14 poena. Roko Leni Ukić zaustavio se na 10 poena i 5 skokova.

Ivan Tvrtko Majić, Gorica: „Mislim da je utakmicu presudila druga četvrtina gdje smo loše odreagirali u  obrani. Dozvolili smo ima lagane poene iz kontri. Kasnije na -19 bilo se teško vraćati makar smo i u tome uspjeli. Vodili smo u jednom trenutku, ali nije bilo snage za potpuni preokret.”

Bože Radoš, trener Gorice: „Korektno smo ušli u utakmicu. Parirali smo prvih nekoliko minuta. Međutim, nakon toga su proradili snaga i antropometrija njihovih tijela pogotovo ispod koša. Jednostavno nismo mogli odgovoriti na njihovu snagu i skok igru. Kad moraš udvajati i kad moraš pomagati onda dolazi do laganih šuteva za tri poena. Oni su u prvom poluvremenu relativno dobro to koristili. Isto tako nama su neki otvoreni šutevi u prvom poluvremenu izlazili bez obzira što su bili otvoreni. Uoči drugog poluvremena u svlačionici smo se skupili, rekli da nemamo što izgubiti i dogovorili da idemo igrati svoju igru. Krenuli smo igrati zonu što je urodilo plodom. Uspjeli smo se vratiti u utakmicu, čak smo i poveli u ključnim trenucima. Međutim, na kraju nije bilo dovoljno kisika, koncentracije i snage da bi prelomili i dobili Split. Žao mi je što je tako ispalo i čestitam Splitu na pobjedi, a isto tako čestitam svojim momcima na drugom poluvremenu koje je bilo izvanredno.”

Sani Čampara, Split: „Koštao nas je loš početak u trećoj četvrtini. Mislili smo da smo dobili utakmicu u prvom poluvremenu i dozvolili smo njima da uđu u svoj ritam. Samim time sebi smo zakomplicirali situaciju, ali na kraju je najvažnija pobjeda i zadovoljni smo ovom gostujućom pobjedom.”

Srđan Subotić, trener Splita: „Bilo je očito da dok smo imali neki svoj ritam, dok smo igrali jako čvrsto, dok im nismo davali da se lako razigravaju i pokažu svoju kvalitetu, da smo imali utakmicu pod kontrolom. Na žalost, na poluvremenu smo pomislili da je gotovo, a znamo da Gorica ima kvalitetne i talentirane igrače prije svega u šutu za tri poena. Dozvolili smo im da se razigraju i uveli sebe u probleme, ali najvažnije je da smo na kraju ipak izvukli pobjedu. Gorici želim svu sreću u daljnjem natjecanju.”

Za KK Gorica: Nenad Mudrinić

Sličan sadržaj