HT Premijer liga

K O L U M N A: Split u Jaznima, Cibona u Sinju, Zadar u Osijeku…

Košarkaška srijeda… Sve utakmice u jednom danu, praktički istom satu… Počeci od 17 do 19.

5 momčadi dijeli 1. mjesto s omjerom 3-1, a koncentracija prvoplasiranih će se prorijediti jer Sonik i Split igraju međusobno. Zadar gostuje u Osijeku uz prijenos na ARENA SPORT TV-u, Cibona je u Sinju kod Alkara. Gorica čeka Šibenku, Škrljevo u zanimljivom susretu Zabok, dok neku vrstu kvalifikacijskog susreta za ostanak već igraju Hermes i Furnir. U nastavku procjenjujemo šanse i donosimo najave susreta 5. kola…

 

GORICA – ŠIBENKA (srijeda – 17h) –  ODGOĐENO

Gorica izlazi iz serije najtežih utakmica, ali Šibenku neće podcijeniti. Nitko u dosadašnjem dijelu prvenstva nije imao tako težak ždrijeb kako Gorica koja je već igrala s najvećim favoritima Splitom, Zadrom i Cibonom. Izgubili su samo posljednji susret u Domu Dražena Petrovića. Šibenka je u zadnjem kolu lako porazila Hermes i polako se adaptira na stvarnost bez nekih važnih igrača koji su otišli na ljeto. Gorica je favorit. Kako se kaže širi su i duži. Mogu držati snažan tempo s vanjskih pozicija i to će sigurno raditi. Trener Sesar najviše strahuje od nepredvidivog Henrika Širka koji je u 4. kolu bio najkorisniji igrač. Također odlično igra centar Miković koji je nekada bio u Gorici. Domaćin je poznat kao ekipa u kojoj opasnost dolazi sa svih strana, ali svakako treba izdvojiti Lovru Mazalina koji je trenutačno 3. igrač sezone iza Gunjine i Primorca.

 

VROS – ZADAR (srijeda – 18h) – ARENA SPORT TV

Jedna od najzanimljivijih utakmica 5. prvenstvenog kola. Trenerski gledano Domagoj Kujundžić pomoćnik u reprezentaciji protiv Veljka Mršića aktualnog izbornika. Suradnici koji će ove srijede biti na suparničkim stranama. Vrijednosnice su već prije 2 tjedna dokazale kako kod kuće mogu s najboljima. Propustili su tada pobijediti Split jer su vodili s 14 koševa razlike u drugom poluvremenu. Govorili smo tada o njihovom uskom kadru koji se ovih dana proširio dolaskom Ozrena Pavlovića. Odličan, polivalentan igrač koji je već bio dio osječkih Vrijednosnica. Jordano, Lakić i ostali dobili su vrijedno pojačanje. Zadar je sigurno jači. Ponajviše na unutarnjim pozicijama, iako su ostali bez Darka Planinića. Još uvijek su njihovi Amerikanci nedefinirani, ali svaka sljedeća utakmica donosit će jasnije spoznaje. Posebno se veselimo okršaju bekova Junakovića i Mavre s Jordanom i Lakićem. Nadamo se kako će mladi Brala ponovno odigrati dobru utakmicu. Osječki susret u srijedu u 18 sati pogledajte u programu ARENA SPORT TV-a.

 

ALKAR – CIBONA (srijeda – 18h) – HKS TV

Praznik je u Sinju svaki puta kada dolazi Cibona, pa čak i sada u ovo nesretno vrijeme korone koja će prorijediti tribine koje bi bile u prošlosti pune. Znao je Alkar mučiti Cibonu, ali sada će mu biti teže. Kako zbog razlike u kvaliteti, tako i zbog prekjučerašnjeg visokog poraza momčadi Ivana Velića u Baru. Takve situacije homogeniziraju i Sinjani će to ukalkulirati u pripremu susreta. Alkar u tjedan dana igra s najboljim hrvatskim ekipama. Poraženi su prije 7 dana u Zadru, objektivno i ove srijede teško mogu nešto uhvatiti, a nakon toga počinje za njih ono pravo. Naravno, pokušat će učiniti nemoguće. Preduvjet je luda večer Amerikanaca Echolsa i Varencea, zatim veliki učinci ostalih nositelja, oba Vučića npr. Širina Cibone je neupitna i bez ozljeđenog kapetana Roka Prkačina i pretpostavka je kako će Cibona ići snažno kako bi zadržala 1. mjesto na tablici.

 

ADRIA OIL ŠKRLJEVO – ZABOK (srijeda – 18h) – HKS TV

Susjedi na ljestvici koji u 4 kola imaju polovičan omjer 2-2. Škrljevo s najugodnijim iznenađenjem sezone Jurom Gunjinom koji je trenutačno najkorisniji igrač prvenstva s prosječno 19 koševa i 7 skokova po utakmici. U formu se vraća i kapetan Barnjak. Generalno momčad Damira Rajkovića igra dobro na početku sezone što se vidjelo i u Splitu gdje su vodili u prvom poluvremenu i gdje su ostali donekle konkurentni do samog kraja. Zabok je sličan npr. Gorici jer nikada ne znate odakle će stići opasnost. Također lijepo vođeni od Ivana Tomasa. Izrazito pojačani dolaskom Damira Markote koji bi – ostane li duže – mogao dramatično utjecati na karakter i kvalitetu ekipe. Zabok ima najboljeg skakača lige Mladena Primorca, zatim izvrsnog Luku Tomasa i još barem 5,6 igrača koji imaju visoku razinu kvalitete. Vrlo interesantan susret u kojem je teško predvidjeti pobjednika.

 

HERMES ANALITICA – FURNIR (srijeda – 18h) – HKS TV

Već sada na početku prvenstva neka vrsta kvalifikacijske utakmice za ostanak u ligi. Pogotovo za Hermes Analiticu koja jedina dosada nema pobjedu. Stiže Furnir koji ne stoji puno bolje. U 4 utakmice pobijedili su samo jednom, ali su mogli imati više bodova. U prošlom su kolu protiv vrlo solidnog Sonika odigrali tijesnu završnicu u kojoj su imali zadnji napad za produžetak. U Furniru se lijepo razvija Danko Branković. Mladi centar koji je Cibonu zamijenio istočnim dijelom grada Zagreba pogodio je protiv Zadrana svih 6 lopti i mogao bi biti prevaga i protiv Hermesa. Bit će zanimljiv dvoboj s Antom Krapićem koji je apsolutno prvi igrač Analitice. Vlado Krstić trener gosta  očekuje naravno puno od Mislava Brzoje koji bi trebao biti kvaliteta više na pozicijama 3 i 2. Opet, kako već rekosmo, Hermes Analitica liči na haklersku družinu koja će prije ili kasnije nekoga iznenaditi. No ovakva kakva je prvi je kandidat za ispadanje iz lige. Zanimljiv susret koji već sada ima veliki ulog.

 

SONIK PUNTAMIKA – SPLIT – (srijeda – 19h) – HKS TV

Uz susret u Osijeku ovo je najzanimljivija utakmica 5. kola. Susreću se ekipe koje s Cibonom, Zadrom i Goricom dijele 1. mjesto s omjerom 3-1. Sonik Puntamika izgleda lepršavo. Mladost i ambiciju donijeli su im Rašić i Runjić. Ovaj drugi imat će u Jazinama poseban motiv protiv momčadi za koju je igrao prije par mjeseci. Sonik je čvrst i u reketu. Cvitković je dobio pomoć u Šarliji. Pa onda iskustvo Vladovića, Petanija. Baš interesantna momčad. Dolazi Split koji je puno dobio dolaskom Lukovića i Mesičeka. Split s vrijednom regionalnom pobjedom koja učvršćuje samopouzdanje. Cvitkoviću i Šarliji suprotstavit će se Bajo i Vranković. Đoković je zbog ozljede propustio dvije utakmice što je koristio Čampara. I Pavle Marčinković je sve bolji, Perković je konstantan. Nadamo se lijepoj minutaži Ivana Perasovića koji će pojačati dojam novog vala koji dolazi. Rašića, Runjića, Perasovića, Gizdavčića i ostale gledamo naravno s veseljem. Moglo bi biti gusto. Mala prednost ipak Splitu.

 

Sličan sadržaj