HT Premijer liga

K O L U M N A: Alkar čeka Šibenku, a Furnir Split u jedinim susretima ovoga vikenda…

Pandemija koronavirusa prelila se energično i na hrvatske košarkaške parkete. Gorica više nije izolirani slučaj. Pozitivan nalaz i samoizolacija termini su koji su se ušetali u naše košarkaške razgovore. Bit će svakako izazovno sljedećih tjedana nositi se s tim spoznajama. Nadajmo se kako borba sa stvarnošću neće biti prežestoka. Tako ovoga tjedna imamo dvije utakmice 7. kola, a 4 susreta odigrat će se kasnije. U subotu Alkar čeka Šibenku, a nedjelja donosi susret Furnira i Splita. U nastavku najavljujemo te susrete…

ALKAR – ŠIBENKA (subota – 19h)

Alkar desetak dana bez utakmice zbog odgode susreta s Goricom, a Šibenka s teškom traumom zbog visokog poraza na Baldekinu protiv Furnira. To su polazišne točke večerašnjeg sinjskog susreta. Alkar u dosadašnjem dijelu prvenstva ima jednu, Šibenčani dvije pobjede i činjenice upućuju na neizvjesnu subotnju večer.

Još uvijek nemamo pravu sliku vrijednosnih mogućnosti Alkara. Težak raspored nije dozvolio veći broj bodova, ali su barem odradili najteže susrete protiv Splita, Zadra i Cibone u kojima nisu bili konkurentni. Šibenka je do utakmice s Furnirom “plovila” prema očekivanjima, ali zastrašujuća serija ekipe Dubrave od 33:5 u jednom dijelu susreta pamtit će se kao rekordna u negativnom smislu u šibenskom “dvorištu”. Bit će tvrde borbe pod koševima u kojoj bi Miković i Solomun mogli biti u prednosti. Važno je kakvim će intenzitetom igrati Hrvoje Vučić s druge strane. 3 Amerikanca imat će naravno svoju ulogu. Alkarovi Varence i Echols, te Šibenkin Freeman. Alkar će širinu tražiti u Kučanu, Brociću, Ivanu Vučiću. Šibenka u Šariću, Širku, Bašiću…. Alkar ima samo jednu pobjedu u 5 utakmica i želi se odlijepiti od konkurencije Hermes Analitice i osječkih Vrijednosnica. Šibenka traži iskupljenje za neugodnu večer s Furnirom. Inače Alkar dovodi novog igrača Vlatka Granića koji je prošle sezone igrao u Češkoj. Frano Pralija je zatražio raskid ugovora. Moglo bi biti zanimljivo i neizvjesno.

 

FURNIR – SPLIT (nedjelja – 15h)

Pod dojmom fenomenalne prezentacije Furnira u drugom šibenskom poluvremenu s velikim interesom čekamo nedjeljnu poslijepodnevnu utakmicu protiv Splita. Momčad iz Dubrave koju vodi Vladimir Krstić napunila se samopouzdanjem i imat će svoju šansu protiv Splićana koji večer ranije na svojim Gripama igraju “regionalnu” utakmicu.

Furnir je krasno odigrao u Šibeniku. Posebno Luka Pandurić čije su brojke zbilja bile lude. 32 koša i 7 asistencija. Sve bolje upoznajemo mogućnosti Danka Brankovića koji je na posudbi iz Cibone. Branković dominira naravno visinom, ali i kvalitetnom igrom 2 na 2. Demonstrirao je to ponajviše s Brzojom u toj velikoj pobjedi u Šibeniku. Svakako treba spomenuti i Antu Smolića koji u Furniru u kontinuitetu igra odlično i vjerojatno je Krstićev najbolji igrač ove jeseni. Bez obzira na ove hvalospjeve Split je favorit. Imaju nekoliko reprezentativaca. Dižu se Marčinković, Bajo i Perković. Luković se uklopio izvrsno. Isto se očekuje i od Mesičeka. Možda će najinteresantnija biti borba tornjeva… Branković protiv Antonia Vrankovića. 2 diva solidnih tehničkih rješenja. Prije tjedan dana Split je isto tako bio u Zagrebu i tek u drugom poluvremenu slomio Hermes. Ove nedjelje žele komforniju situaciju. Furnir ima svoju šansu…

 

  • SONIK PUNTAMIKA – ZADAR (odgođeno)
  • ADRIA OIL ŠKRLJEVO – CIBONA (odgođeno)
  • HERMES ANALITICA – ZABOK (odgođeno)
  • VROS – GORICA (odgođeno)

Sličan sadržaj