HT Premijer liga

HT Premijer lige (18. kolo): Zadar bolji od Šibenika u dalmatinskom derbiju

KK ZADAR – KK ŠIBENIK 103-76 (18-20, 22-15, 32-19, 31-22)

Iako je gostujući Šibenik ušao sigurnije u utakmicu te mu je pripalo i vodstvo tijekom cijele prve četvrtine, Zadar se u drugoj potpuno sabrao i vodstvo više nije ispuštao. Sve od trice Karla Uljarevića za 24:24 u trećoj minuti druge četvrtine, Zadar je krenuo agresivnije, u obrani stisnuo redove te napravio ključnu seriju od 16 poena (21:24 do 37:24).

Iako Šibenčani nisu odustajali i na veliki se odmor otišlo s tek 40:35 za Zadrane, ni u jednom se trenutku nisu potpuno vratili u utakmicu te je derbi završio s konačnih +27 za domaće Zadrane.

Zadar je predvodio odlični Jure Planinić s 20 poena i 16 skokova (8 u napadu), a 20 je ubacio i Ahmed Bashir. Stefan Fundić je upisao 16 poena, a Dominik Mavra i Dominic Gilbert po 11.

U Šibenkinim redovima ponovno se iskazao Toni Nakić s 26 poena i 8 skokova, a pratio ga je jedino Tonko Vuko s 19 poena.

KOMPLETNA STATISTIKA

Toni Nakić, igrač Šibenke:

„Dobro smo se držali prvo poluvrijeme dok smo imali visok intenzitet u obrani. Držali smo skok i bili agresivni koliko smo mogli, no imamo previše crnih rupa da bismo se mogli duže držati u utakmici sa Zadrom koji je kvalitetnija i fizički bolja momčad. I bez Allena su nas uspjeli dobiti s 27 poena.

Borimo se za što je moguće poziciju uoči doigravanja. Nadamo se petom-šestom mjestu, pa ćemo vidjeti.“

Edi Dželalija, trener Šibenke:

„Dok smo imali snagu da igramo al pari sa Zadrom bili smo u egalu. Na kraju su presudili snaga i energija koju smo izgubili u smanjenoj rotaciji. Zadar nas je pretrčavao i lagano zabijao, a posebno je dobro odigrao mladi Jure Planinić koji je s 20 poena i 16 skokova odigrao vrhunsku utakmicu. Lakoćom je dolazio u prednju poziciju i mogu mu samo čestitati na vrhunskoj partiji.“

Dominic Gilbert, igrač Zadra:

„Najvažnije je da smo pobijedili i da smo svi ostali zdravi. Znali smo da neće biti lako i u utakmicu smo ušli s punim respektom prema protivniku. U drugom poluvremenu smo digli agresivnost u obrani što je najveći razlog naše pobjede. Ja sam samo odradio svoju rolu u momčadi.“

Danijel Jusup, trener Zadra:

„Opet nismo dovoljno agresivno krenuli u utakmicu. Odlučili smo ih pritisnuti, ali oni su na to bili spremni. Visoki igrači su im prenosili loptu, pa smo se prebacili na igru sa četiri niska igrača nakon čega su oni izgubili mirnoću na lopti te je kasnije bilo lakše igrati. Pogodili smo neke šutove, što je na koncu rezultiralo ovim što smo vidjeli.

Jure Planinić je vrlo dobro odigrao. Već neko vrijeme vidimo da napreduje na treningu te je dao naslutiti da je spreman da dobije šansu. Mislim da je dobro reagirao i donio žustrinu i energiju koja nam je potrebna. Drago mi je da je iskoristio ovu priliku.“

FOTO: Zvonko Kucelin

 

Sličan sadržaj

Koristimo kolačiće (eng. „cookies“) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s uvjetima korištenja. Slažem se Uvjeti korištenja