FAVBET Premijer liga

HT Premijer liga: Vikend slavlje Cibone i Adria Oil Škrljeva u zagrijavanju za sezonu

Pripreme za nadolazeću sezonu HT Premijer lige već su poodmakle i mnoge su utakmice „zagrijavanja“ već odigrane, dok su neke, nažalost, i otkazane zbog epidemiološke situacije.

Prošli vikend odmjeravanje snaga su imali gradski rivali i prijatelji Cibona i Dubrava Furnir, a Škrljevčani su promijenili par županija ne bi li došli u goste Vrijednosnicama Osijek.

CIBONA – DUBRAVA FURNIR 110:59 

U prijateljskoj utakmici Cibona je pobijedila Dubravu Furnir s visokih 110:59.

Najistaknutiji u redovima Vukova bio je još jednom Krešimir Radovčić sa 21 poenom, 3 asista, 3 ukradene lopte i valorizacijom 25. Pratio ga je Danko Branković sa 20 poena, Prkačin je ubacio 18, a Drežnjak 13.

Za Cibonu su izostali Lovro GnjidićFilip Bundović i Mate Vucić zbog lakših ozljeda, a Josip Bilinovac je dobio slobodna 2 dana zbog obiteljskih razloga.

Ivan Velić, trener Cibone:

“Bilo je teško za igrati zbog sparine. Dobra reakcija igrača, reagirali smo kao tim. Rekao sam igračima da od prve pripremne do zadnje službene utakmice moraju biti maksimalno ozbiljni i dobro je što su to bili i večeras. Neki igrači su igrali više nego što su trebali, prvenstveno Moore koji je tek stigao.”

Krešimir Radovčić, igrač Cibone:

“Ekipa izbaci pojedinca, stvarno smo igrali kao ekipa. Jedino su nam još malo noge teške zbog svih treninga. Malo smo teže ušli, poslije se vidjela kvaliteta i timski rad. Ovaj put je ispalo da sam ja najbolje odigrao, drugi put će netko drugi. To je prednost naše ekipe i nadam se da će tako biti kroz cijelu sezonu.”

Za Dubravu je debitirao i Lukša BuljevićLukša će u narednim danima potpisati ugovor za Cibonu, te će biti poslan na posudbu. Ostale su još samo formalnosti.

Lukša Buljević, igrač Dubrave Furnir:

“Bilo je čudno igrati u nekom dresu koji nije Cibonin. Loše smo otvorili, bez energije. Nismo ispunjavali trenerove zamisli i to se odrazilo na rezultat. Zadovoljan sam u Dubravi, treninzi su dobri, visokog intenziteta i trener je jako dobar. Želim zaigrati za Cibonu za koju godinu, to je moj klub. Dobro su igrali i ako ovako nastave mislim da je odlična sezona ispred njih.”

CIBONA: Radovčić 21, Moore, Marić 10, Prkačin 18, Nakić 8, Jerković 7, Drežnjak 13, Krajina 10, Novačić 3, Branković 20.

DUBRAVA FURNIR: Cvitanović 8, Nazor, Buljević 9, Perić 12, Kos, Majić 6, Buljević 17, Smolić 6, Prelec, Vlahovec, Jelenek 1.

 

VRIJEDNOSNICE OSIJEK – ADRIA OIL ŠKRLJEVO 87:95

Jučer su oba kluba, Vrijednosnice Osijek i Adria Oil Škrljevo, odigrala prvu pripremnu utakmicu, a gosti su odnijeli pobjedu s 87:95.

Nakon skoro pola godine prva utakmica za obje ekipe u kojoj smo vidjeli kod jednih i drugih puno novih lica, neuigranosti i za ovu fazu priprema solidnu preciznost. Gosti su vodili veći dio utakmice i zasluženo pobijedili na krilima raspoloženih Vrgoča (21), Gunjine (18), Bosniakisa (13) i Robertsona (11), dok su kod domaćina najviše pokazali Frye (27), Jordano (20), Kujundžić (18) i Topolović (14).

 

Tekst: KK Cibona; KK Vrijednosnice Osijek

Foto: Marin Sušić/HKS; KK Vrijednosnice Osijek

Sličan sadržaj