HT Premijer liga

HT Premijer liga: Danas četiri utakmice

Iako se ne radi o regularnom kolu, danas (30. prosinca) ipak se igraju (čak) četiri utakmice HT Premijer lige. Utakmice koje nisu odigrane zbog epidemiološke sitacije polako nalaze svoje mjesto, a nadamo se te i dalje vodimo razgovore u cilju normalizacije ostalih natjecanja.

No, danas sigurno nikome neće biti lako odigrati utakmicu. Sve su naše misli i srca sa žrtvama razornog potresa i sve će današnje utakmice otpočeti minutom šutnje.

Adria Oil Škrljevo u 18 sati dočekuje Cibonu.

„S kim god igramo na našem terenu idemo na pobjedu, bez obzira bilo to Cibona ili bilo tko drugi. Iako jesu neki favoriti na papiru smatram da će to biti jedna dobra utakmica u kojoj se i mi nešto pitamo“, rekao je razigravač BiH Adnan Arslanagić na posljednjem treningu Adria Oil Škrljeva uoči današnje utakmice sa Cibonom. Nesuđeni Cibonaš, koji je proljeće proveo trenirajući sa Vukovima, na kraju je sletio na Škrljevo. Arslanagić se osvrnuo i na večerašnji roster Cibone u kojem neće biti Planinića, Markote, Brankovića i Reynoldsa, jer su na datum odigravanja zaostale utakmice 7. kola HT Premijer lige bili u drugim klubovima. „Takva su pravila i možda je to dobro za nas. Mi se ne obaziremo na to, mi se fokusiramo kako mi izgledamo, kako mi igramo. Mi smo sada imali dva tri dana slobodno. Uspjeli smo se odmoriti, sabrati glave. Dobro treniramo i sto posto spremni dočekujemo tu utakmicu.“

I dok Cibona ne može računati na četvoricu, Zeleni će biti lišeni usluga Frana Pilepića, koji će ekipu bodriti sa tribina.

Bivši kapetan i povratnik na parkete nakon teške ozljede Josip Barnjak smatra da se sa Cibonom može igrati, pogotovo u ovakvom sastavu. „Vidimo tu neke naše šanse. Nakon kvalitetne utakmice sa Splitom, nadam se da će takva utakmica biti i sa Cibonom. Nadamo se da ćemo što više biti u egalu i da ćemo utakmicu prelomiti u našu korist. Nadamo se da će nas poslužiti i šut, koji nam zadnje vrijeme baš i ne ide, te da ćemo biti dobri u tom segmentu“, naglasio je Barnjak.

Također u 18 sati košarkaši Sonik Puntamike će na domaćem parketu u susretu 15. kola HT Premijer lige dočekati Furnir. Igrači Hrvoja Vlašića već su jednom ove sezone svladali momke iz Dubrave, no Zagrepčani su u međuvremenu napravili temeljitu rekonstrukciju igračkog kadra te će za nastavak pozitivnog niza i šestu uzastopnu pobjedu koja bi stavila „točku na i“ rezultatski uspješne jeseni biti potreban maksimalan angažman u svih 40 minuta.

Foto: Šime Zelić

Od našeg posljednjeg susreta otišli su im Brzoja i Buovac, Branković vratio u Cibonu, dok su s druge strane iz Bosca doveli Makura Puoua. Okosnicu momčadi i dalje čine Pandurić i Smolić, no s obzirom na sve rošade koje su napravili u zadnjim danima moram reći da su nam na neki način nepoznanica jer su promijenili hijerarhiju u igri. Očekujem da će u Jazine doći opušteni i bez velikog pritiska, što je uvijek zamka, no smatram da smo se dobro pripremili i učinit ćemo sve da dođemo do novih bodova”, kazao je trener Hrvoje Vlašić u najavi današnje utakmice.

Puntamičani će pobjedu tražiti sa skraćenom rotacijom u vanjskoj liniji.

“Jošić je prije nekoliko dana obnovio ozljedu Ahilove tetive i vjerojatno neću moći računati na njega, dok je ostatak igrača u dobrom ritmu i vjerujem da će preostali momci biti na raspolaganju”, dodao je trener Sonika.

U 18 sati počinje i utakmica Alkar – Split, a samo sat kasnije Gorica dočekuje Šibenku nakon što je prije tek dva dana svladala Alkar.

Naravno, sve četiri utakmice moći ćete pratiti na HKS TV-u.

(Adria Oil Škrljevo, Sonik Puntamika, HKS)

 

Sličan sadržaj