HT Premijer liga

HT Premijer liga (18. kolo): Vrlo visoka pobjeda Cibone protiv Analitičara

CIBONA – HERMES ANALITICA 122-75 (32-19, 31-20, 33-15, 26-11)

U 18. kolu HT Premijer lige Cibona je u Draženovom domu pobijedila Hermes Analiticu s visokih 122-75. Bila je to tricaška večer u kojoj je Ciboninim igračima uspjelo ubaciti čak 23 dalekometna pogotka, no i dosta slabiji Hermes ubacio je 14 trica.

Kod Cibone  mladi Roko Badžim zabio je 23 poena uz 2 asistencije, a 21 poen je ubacio i Matic Rebec koji je tome dodao 7 skokova i 7 asistencija.

Tijekom utakmice došlo je do ozljeda zgloba Sandra Rašića i Roka Prkačina, a prema prvim prognozama radi se o lakšim ozljedama.

Ivan Velić, trener Cibone:

„Evo utakmica je završila za rekordnih sat i 15 minuta, čestitam svojim igračima na pobjedi.“

Roko Badžim, igrač Cibone:

„Opravdali smo ulogu favorita i zasluženo pobijedili.“

Zvonimir Mravak, trener Hermes Analitice:

„Čestitam Ciboni na pobjedi. Bilo je samo pitanje s koliko ćemo razlike izgubiti. Premekano smo ušli u utakmicu. Dopustili smo puno lakih šuteva Ciboni što je rezultiralo s njihova 23 ubačaja za 3 poena. Donekle smo se držali u prvom poluvremenu dok smo pogađali izvana, no presudila je kvaliteta Cibone.“

Filip Stanić, igrač Hermes Analitice:

„Ne znam što suvislo reći nakon ovakvog poraza. Cibona je ipak top ekipa u našoj ligi. Mi se moramo okrenuti idućim utakmicama i pokušati pobijediti neke niže rangirane ekipe kako bismo se maknuli sa zadnjeg mjesta.“

KOMPLETNA STATISTIKA

SNIMKA UTAKMICE – HKS TV

KK Cibona, HKS

Sličan sadržaj