FAVBET Premijer liga

HT Premijer liga (17. kolo): Sonik Puntamici dva važna boda protiv Zaboka

SONIK PUNTAMIKA – ZABOK 75:66 (15-20, 25-15, 17-22, 18-9)

Iznimno vrijedna pobjeda zadarskih košarkaša u borbi za opstanak kojom su unijeli mir u svoje redove pred teške susrete koji slijede (Škrljevo, Cibona, Zadar). U krajnje  izjednačenoj utakmici, ne toliko kvalitetnoj koliko ratničkoj bodovi su zasluženo ostali na kontu SONIK Puntamike.

Važnost ovog susreta kao da je u prvoj četvrtini sputao domaću momčad. Igrači trenera Tomasa znali su kazniti početnu zadarsku nervozu te su riješili prvu četvrtinu u svoju korist (15:20). U drugoj četvrtini Puntamičani su otpustili kočnicu, festival trica otvorio je Emilio Banić, a na drugoj strani Luka Tomas i Patrik Jambrović držali su goste u igri za neizvjesni nastavak.

Drugo poluvrijeme obilježilo je veliki broj izgubljenih lopti, dekoncentracije u prijenosu igre s obje strane, promašenih zicera. U takvom okruženju manje su griješili domaćini, iako su i gosti imali svoje prilike kad su Puntamičani djelovali u nekim trenucima bez rješenja. Međutim, kad je bilo najpotrebnije ukazao se najiskusniji u redovima SONIK-a, veteran Šime Špralja koji je djelovao prilično sigurno pod oba koša te je uz još dvije trice ujedno bio i najefikasniji igrač svoje momčadi s15 poena. Popriličan hendikep po Zabočane i jedan od razloga poraza bio je skroman doprinos njihovog najboljeg pojedinca Svena Smajlagića, tek devet koševa bez postignute trice (0/6).

Uz Špralju dvoznamenkasti su još bili Petar Marić (13), Banić i Tomislav Cvitković po 11 koševa. Goste su predvodili Tomas (22) i Jambrović (15).

Ivan Tomas, trener Zaboka: “Izjednačena utakmica, međutim kad smo imali šansu prelomiti i dobiti utakmicu promašili smo sve otvorene šuteve, zicere, u kontrama se nismo snašli. U tim trenucima domaćin se ipak oporavio, njihovi iskusni igrači znali su to iskoristiti.”

Šime Kraljević, trener SONIK Puntamike: ” Otvorena utakmica koja je mogla otići i na gostujuću stranu. Dobro posloženu momčad poput Zaboka teško je bilo slomiti, pogotovo zaustaviti tranzicijski napad. Uvelike nam je i pomogla situacija oko Smajlagića koji očito danas nije imao svoj dan.

Luka Tomas, igrač Zaboka: “Pobjedi domaćina nema zamjerke. Pogodili su neke teške šuteve kad je bilo najpotrebnije, a nama je nedostajalo energije u završnici. Okrećemo se sljedećoj utakmici protiv Gorice.”

Filip Jošić, igrač SONIK Puntamike: “Borbena utakmica do samog kraja, zasluženo smo pobijedili. Iako je daleko kraj, ovo su jako važni bodovi sa kojima smo pobjegli konkurentima za opstanak u ligi”.

KOMPLETNA STATISTIKA

SNIMKA UTAKMICE – HKS TV

KK Sonik Puntamika

Sličan sadržaj