HT Premijer liga

FOTO HT Premijer liga (6. kolo): Sigurna pobjeda Splita pod tornjem

Hermes Analitica – Split 69:84  (26-23, 16-25, 12-15, 15-21)

 

Domaćini koji su evidentno u usponu forme u prvoj četvrtini dolaze do 10 poena prednosti. Polako su umorni Žuti podizali intenzitet igre i agresivnost obrane pa su do poluvremena preuzeli vodstvo usprkos 8 trica Hermesa. Kod domaćina se probudio Mileković, a goste je u igri držao Bajo sa stopostotnim učinkom.

Nakon dolaska iz svlačionica prednost Splićana raste, ali domaćini se ne predaju i održavaju jednoznamenkast zaostatak. Dodatan problem predstavila je ozljeda startnog centra Šutala. Ipak, domaćini su nadskakali goste 36:30 što im je omogućilo dostojan otpor i častan poraz. Za više nedostajalo je svježine kod najiskusnijeg dvojca Krapić-Svoboda na koje je ostavila traga teška pedesetominutna drama iz protekle srijede.

Kod domaćih najbolji su bili Mileković s 14 poena od čega 4 trice te Krapić s 13 poena i 6 skokova, ali uz loš šut 1/10 za tri poena.

Kod gostiju najbolji kapetan Marčinković s 10 poena, 8 skokova i 7 asistencija te Bajo s 15 poena i 6 skova.

KOMPLETNA STATISTIKA

Trener Hermes Analitice, Zvonimir Mravak: “Zadovoljan sam otporom koji smo pružili Splitu koji nekoliko rangova iznad nas i čestitam im na pobjedi. Mi smo izašli u susret Splićanima sa zamjenom domaćinstva i ranijim početkom utakmice pa se nadam da će im to pomoći u nastavku natjecanju u regionalnoj ligi. Čestitam i svojim igračima na borbenosti.”

Ivica Skelin, trener Splita: “Mučili smo se dosta s našom igrom, malo smo umorni od prethodnog tjedna. Treba kazati da smo izuzetno ozbiljno pristupili utakmici. U drugom poluvremenu smo uspjeli podići obranu i zadržati koncentraciju te mislim da smo zasluženo pobijedili.”

Igrač Splita, Antonio Vranković: “Još jedna pobjeda koja nije bila laka. Srčana, borbena ekipa Hermesa, a mi umorni. Četiri utakmice u 6 dana, nije lako, ali izvukli smo se.”

🔴 KK Hermes Analitica – KK Split 🗓 17.10.2020 ⏳ 15 h

(B. Bilafer za Hermes Analiticu)

Sličan sadržaj