HT Premijer liga

FOTO HT Premijer liga (11. kolo): Vrijedna pobjeda Alkara kod Analitičara

HERMES ANALITICA – ALKAR 75:88 (22-20,14-22, 22-21, 17-25)

 

U zanimljivoj utakmici Sinjani zasluženo nose vrijednu pobjedu iz Zagreba.

Na početku utakmice bolje su se snašli domaćini koji serijom trica u dva navrata dolaze do 8 poena prednosti. Nakon vodstva 28:20 slijedi serija Alkara koji na veliki odmor odlazi s 6 poena prednosti. Izjednačena igra i izmjene vodstva traju sve do 35 minute kada kod rezultata 69:71 domaći prestaju igrati i gosti zasluženo prelamaju utakmicu.

Alkar je ostvario nevjerojatnu dominaciju u skoku 45:24, od čega je imao čak 23 napadačka skoka. Domaćini sjajni u pokušajima za tri poena s 11 ubačaja iz 20 pokušaja, ali ponovno s previše izgubljenih lopti, čak 24. Ishod utakmice Analitičare usmjerava prema A-1 ligi, a Sinjani s više optimizma kreću u nastavak natjecanja.

Kod domaćih najbolji Svoboda s 20 poena, Mileković (trice 5-5) s 18 poena te Šutalo s 15 poena i 5 skokova.

Kod Alkara su se posebno istakli Granić s 20 poena i 10 skokova, Echols s 18 poena, 5 asistencija i 4 skoka te Brocić s 16 poena i 6 asistencija.

KOMPLETNA STATISTIKA

Zvonimir Mravak, trener Hermes Analitice: “Izuzetno sam razočaran izvedbom igrača. Neke stvari su bili ispod svakog nivoa. Ovo više nema smisla. Prijelazni rok je pred vratima i sigurno da ćemo zahvaliti nekolicini igrača, ali o tome će odlučiti uprava. Svima je jasno što ovaj poraz znači i mislim da se trebamo okrenuti dobrim juniorima koje imamo.”

Vlatko Granić, igrač Alkara: “Mislim da smo se dobro pripremili kroz čitav prošli tjedan. Igrali smo dobru obranu i napad i čitavo vrijeme bili fokusirani na utakmicu.”

Damir Milačić, trener Alkara: “Super utakmica dvije ekipe koje se bore za plasman. Ja bih za svoju ekipu rekao da je mlada, uz Osijek najmlađa u ligi. Puno je novih igrača pa su oscilacije razumljive, ali momci dobro i pošteno treniraju. Prvenstvo je dugo, tko bude najstrpljiviji će uspjeti, a nama je cilj opstanak u ligi. Ono što je danas bitno da smo od početka pristupili kako treba te zahvaljujem svim igračima.”

KK Hermes Analitica

 

Sličan sadržaj