FAVBET Premijer liga

FOTO HT Premijer liga (11. kolo): Veliko slavlje Furnira protiv Gorice

KK FURNIR – KK GORICA 84:78 (14-12, 29-27, 20-24, 21-15)

 

U 11. kolu HT Premijer lige Furni  je u Dubravi slavio protiv Gorice 84:78 i upisao treću ovosezonsku pobjedu. Odlično izdanje Dubravaša koji su večeras imali raspoloženog Mislava Brzoju koji je uz 26 poena, 11 skokova i 8 asistencija vukao momčad do prilično iznenađujuće pobjede protiv Goričana koji nisu imali svoj šuterski dan (trice 8/32), a izuzev Lovre Mazalina ni veći broj napadački raspoloženih igrača.

Da Furnir misli ozbiljno pokazale su prve minute kada je Ivan Tvrtko Majić ubacio 8 od 12 poena za prednost 12:5. Gorica je u rezultatskoj prednosti bila tek početkom druge četvrtine kada je Maj Kovačević povezao dvije trice za 19:17. Odgovor domaćina nismo morali puno čekati jer su Brzoja, Perić i Buljević odveli Lavove na +11 (35:24). Na poluvremenu je bilo 43:39 uz koš Mazalina u zadnjoj sekundi.

Furnir je i u nastavku bio u rezultatskoj prednosti. Opet je Majić sjajno otvorio treću četvrtinu za +8 (48:40). Uslijedio je povratak Gorice (54:54), a nakon prednosti 61:54 sastava Vladimira Krstića, u posljednjih deset minuta se ušlo u egalu 63:63. Nisu Dubravaši dozvolili Gorici prednost u posljednjoj četvrtini, a goste su do neizvjesne završnice držale dvije trice Borne Kapuste. Unatoč tri promašena bacanja u zadnje tri minute bodovi su ostali u Dubravi, u završnici uz Brzoju važne poene su zabili Pandurić i Smolić.

Uz Brzoju kod Furnira su se izdvojili Majić (13 poena, trice 3/3), Luka Pandurić (11p, 4 as) i Lukša Buljević (9p, trice 3/3). Mazalin je za Goricu ubacio 20 poena, Marko Baković je dodao 12, a Borna Kapusta 11.

KOMPLETNA STATISTIKA

Josip Sesar, trener Gorice:

“Mi smo danas bili jako loši, došla je na naplatu energija koju smo izgubili i jednostavno energetski nismo mogli izvući ovu utakmicu. Moramo raditi na tome da se vratimo što prije. Danas nisu ulazili šutevi, ali to ne umanjuje pobjedu Furnira. Svaka im čast, zasluženo su pobijedili, ali mislim da mi nismo bili na pravom nivou.”

Vladimir Krstić, trener Furnira:

“Najprije bih čestitao svojim igračima koji su ispoštovali sve što smo pripremili. Znali smo gdje je Gorica najopasnija, zaustavili smo šut za tri poena, dobro su skakali, dobro se vraćali u obranu i na kraju, kao što sam im i rekao prije utakmice da će se sigurno pružiti šansa, zaista se i pružila i mi smo to i iskoristili. Brzoja je ovdje najiskusniji i danas je bio stvarno fantastičan, skoro je imao triple double i svi smo sretni zbog njega i zbog ekipe i što se potrefilo da je bio i prijenos na televiziji. Kad dobiješ utakmicu protiv protivnika koji je bio velik favorit, to je veliki podstrek za dalje.”

K. Galić za KK Furnir

Sličan sadržaj