FAVBET Premijer liga

Najava odlučujućih utakmica četvrtfinala FAVBET Premijer lige: Četvrtak donosi odgovore

U četvrtak 9. svibnja saznat ćemo imena preostala dva sudionika doigravanja za naslov prvaka Hrvatske.
Zadrani i Splićani su u dvokoraku nadigrali Dubravu odnosno Dubrovnik te čekaju rasplet situacije u odlučujućim utakmicama četvrtfinalne serije u kojima Cibona dočekuje Zabok, a Cedevita Junior Dinamo.

KK CIBONA – KK ZABOK, četvrtak 9. svibnja 2024.,
Košarkaši centar Dražen Petrović – Zagreb, 18:30 sati – MAXSport

Foto: Ivana Dergez/KK Cibona

Cibona je tri puta ove sezone izgubila od Zaboka. Bez posljedica. U ovoj utakmici poraz bi značio kraj sezone i ispadanje iz borbe za naslov prvaka Hrvatske u četvrtfinalu, a to je nešto o čemu Zagrepčani ni ne pomišljaju.

S druge strane Zabok je vrlo blizu povijesnog uspjeha i plasmana u polufinale doigravanja. Motiv je velik, rekli bismo ogroman. Ivan Tomas zna kako se suprotstaviti Ciboni, pokazao je to ove sezone, pa je realno očekivati neizvjesnu i uzbudljivu utakmicu čiji će se rasplet posebno pratiti na Gripama jer pobjednik ovoga para u polufinalu ide na Split.

KK CEDEVITA JUNIOR – KK DINAMO-ZAGREB, četvrtak 9. svibnja 2024.,
Dvorana 2 Doma sportova – Zagreb, 20:15 sati – Sportska televizija

Dinamo je ove godine češće gubio od Cedevite Junior nego ju pobjeđivao, no pobjede su u oba slučaja bile uvjerljive, posljednji puta prije nekoliko dana u drugoj utakmica četvrtfinalne serije. Dvije potpuno različite utakmice u razmaku od nekoliko dana sugeriraju da i Damir Mulaomerović i Josip Sesar imaju manevarski prostor za taktičko nadmudrivanje.

Psihološka prednost je na strani Dinama iz dva razloga: visoka pobjeda u drugoj utakmici serije te činjenica da su igrači bez stresa odigrali utakmicu koju nisu smjeli izgubiti. Cedeviti Junior to će u doigravanju biti novost pa valja vidjeti kako će se s njom Vitamini nositi. Pobjednik ovog susreta u polufinalu će se sastati sa Zadrom.


Naslovna fotografija: Ivana Dergez/KK Cibona 

Sličan sadržaj