FAVBET Premijer liga

Najava 32. kola FAVBET Premijer lige: Borba za doigravanje, derbi u Zadru, rođendan Dubrave…

Pred nama je pretposljednje kolo FAVBET Premijer lige u kojoj i dalje može doći do promjena na ljestvici od pete do devete pozicije. Po dvije utakmice igraju se u subotu, nedjelju i ponedjeljak.

KK DepoLink ŠkrljevoKK Cibona, subota 20. travnja 2024.,
Sportska dvorana Kostrena – Kostrena, 19 sati

Foto: KK DepoLink Škrljevo

Škrljevčani će osnovni dio sezone završiti na pretposljednjem mjestu te ih čekaju dodatne kvalifikacije za ostanak u FAVBET Premijer ligi, a utakmica s Cibonom idealna je priprema za ključne susrete sezone. Rezultat je u drugom planu, ali sigurno je da bi pobjeda donijela optimizam u svlačionicu ekipe Edija Dželalije. Cibona će natjecanje završiti na trećem mjestu, a ovu utakmicu će iskoristiti za pokušaj širenja rotacije uoči četvrtfinalnih ogleda i osvježenje i oporavak nositelja igre.

KK AlkarKK Dinamo-Zagreb, subota 20. travnja 2024.,
ŠD Ivica Glavan – Ićo – Sinj, 19 sati

KK Alkar/Foto: KK Dubrovnik

Vrlo važna utakmica za Dinamo jer u posljednjem kolu dočekuje ekipu Zaboka koja joj može preoteti petu poziciju. Naime, ako u ovom kolu Zabok bude bolji od Dubrovnika, a Alkar od Dinama izravni susret izabranika Josipa Sesara i njegovog pomoćnika Ivana Tomasa u posljednjem kolu u Zagrebu odlučit će tko će natjecanje završiti na petom mjestu. U ovom trenutku Dinamo ima dvije pobjede više, u slučaju opisanog scenarija prednost bi se istopila na pobjedu viška, a kako je međusobni omjer ekipa 1-1, Zabok bi se pobjedom u međusobnom susretu bodovno izjednačio s Dinamom, ali ga zbog pobjede više u izravnim dvobojima preskočio na ljestvici. Alkar igra za čast i reputaciju i sigurno se neće štedjeti.

KK BoscoGKK Šibenka, nedjelja 21. travnja 2024.,
ŠSD Boško Božić Pepsi – Zagreb, 12 sati

Šibenka unatoč porazu od Zaboka na Baldekinu i dalje ima izglede za osmo mjesto i doigravanja. Izravni konkurent Dubrava ima isti omjer, ali i teža dva protivnika u završnim kolima (Cedevita Junior, Cibona), dok Šibenčane osim ovog susreta s posljednjeplasiranom ekipom FAVBET Premijer lige još očekuje gostovanje kod Dubrovnika. Bosco se odavno pomirio s činjenicom da seli u niži rang natjecanja, ali kao takav može biti plutajuća mina za šibenske ambicije.

KK ZabokKK Dubrovnik, nedjelja 21. travnja 2024.,
Gradska sportska dvorana – Zabok, 19 sati  

Ivan Tomas – trener KK Zabok/Foto: Ivana Dergez/KK Cibona

Zabok pobjedom osigurava šesto, a u slučaju poraza Dinama u subotu u Sinju od Alkara, ostaje u igri za peto mjesto. Izgubi li Zabok od Dubrovnika bit će mu ugrožena i šesta pozicija jer bi se Dubrovčani u tom slučaju približili na pobjedu zaostatka s boljim međusobnim omjerom. Kako Dubrovčani u 33. kolu dočekuju Šibenku, a Zabok gostuje kod Dinama jasno je da Dubrovčani imaju, ne samo pravo vjerovati u šesto mjesto, nego i realne izglede za njega.

KK DubravaKK Cedevita Junior ponedjeljak 22. travnja 2024.,
SD Dubrava – Zagreb, 20:30 sati – Sportska televizija

Dubrava u ponedjeljak slavi 48. rođendan i igra važnu utakmicu u pokušajima da dohvati doigravanje. Pobjeda ju ostavlja u igri za osmo mjesto. Cedevita Junior je osigurala četvrto mjesto i u Dubravu dolazi dokazati svoje vrijednosti. Slavljenička, a istovremeno i rezultatski vrlo važna utakmica znači samo jedno, u Dubravi se sprema košarkaška fešta.

KK Zadar – KK Split, ponedjeljak 22. travnja 2024.,
Dvorana Krešimir Ćosić – Zadar, 19 sati – MAXSport

Foto: Zvonko Kucelin/KK Zadar

Sudar je ovo vodećih momčadi lige koji neće promijeniti stanje na ljestvici, jer Zadrani su osigurali startnu jedinicu uoči doigravanja, ali itekako može utjecati na stanje unutar jedne ili druge momčadi. I Danijel Jusup i Slaven Rimac će ići na pobjedu, istovremeno gledajući unaprijed i ono što dolazi.


Naslovna fotografija: Zvonko Kucelin/KK Zadar

 

Sličan sadržaj