FAVBET Premijer liga

Najava 3. utakmice finala FAVBET Premijer lige: Ova je posebno važna

SPLIT – ZADAR, srijeda 29. svibnja 2024., 20:00 sati
MAXSport i Sportska televizija

Finalna serija dvoboja za prvaka Hrvatske seli se na Gripe. Split dočekuje Zadar u srijedu u 20 sati, trenutni rezultat je 1:1, prednost domaćeg parketa zahvaljujući “breaku” na Višnjiku na strani je Žutih i momčad Slavena Rimca na svom terenu u srijedu i petak ima prigodu osvojiti titulu prvaka.

“Ova treća utakmica je jako bitna, očekujem punu dvoranu. Okrenuti smo sebi, kako popraviti stvari koje nisu bile dobre u drugoj utakmici. S obzirom na veliki broj utakmica u kratkom vremenu najbitnije je imati energiju, umor je tu i pitanje je koliko koja ekipa može zadržati koncentraciju. Imam puno povjerenje u svoje igrače, siguran sam da će dati sve od sebe, da ćemo izaći ratnički, spremni za trku i borbu. Čeka nas dobra utakmica i uvjeren sam da će publika uživati”, rekao je Splitov trener Slaven Rimac.

Shannon Shorter i suigrači nadaju se punim Gripama, podršci navijača. Svjesni su dugog čekanja na trofej, svjesni prigode koja ima se ukazali, ali svjesni su i kvalitete Zadra.

“Pozivam sve navijače Splita da nas podrže, da napune Gripe, na korak smo od osvajanja prvenstva nakon 21 godine. Energija navijača nam je potrebna, ono što nam donose ne može se mjeriti ni s čim i svi su nam potrebni za podvig. Mi ćemo na parketu dati sve od sebe da ih razveselimo, da titula prvaka dođe u Split”, kazao je Shorter.

U Zadru su svjesni snage Splita.

“Split je pokazao da može kvalitetno odigrati, napraviti dobar pritisak, poremetiti protivnički napadački koncept. Dosta dobro mogu trčati, igraju s četiri vanjska igrača koji vuku loptu driblingom, ta tranzicija im je bitna. Mi ćemo se pripremiti koliko možemo, nadam se da ćemo s jednom energijom ući u utakmicu i uz pomoć naših navijača odigrati najbolje što možemo”, rekao je na konferenciji za medije trener Zadra Danijel Jusup.

Poput Splićana i Zadrani se uzdaju u podršku s tribina:

“Odigrali smo dvije potpuno različite utakmice, nadam se da ćemo treću odigrati kao prošlu, da ćemo pokazati tu energiju koju smo uglavnom pokazivali ove dvije godine. Oni su vjerojatno zadovoljni jer su uzeli „break“, ali svaka utakmica je bitna- Niti jedna nije ista, bez obzira vodite li ili gubite 2:0 ili je 1:1. Bit će pogrešaka, ali kao momčad moramo pronaći snagu u sebi da se izdignemo iz njih i damo si vjetar u leđa. Nadam se da ćemo u Splitu opet imati podršku navijača, kad su oni na tribinama imamo neizmjerno veću energiju”, rekao je Arijan Lakić.


Tekst: Ozren Maršić-KK Split/Luka Perić-KK Zadar
Foto: Zvonko Kucelin/Josip Begonja-KK Zadar

Sličan sadržaj