FAVBET Premijer liga

Najava 27. kola FAVBET Premijer lige: Cibona, Split i Zadar na velikim kušnjama

Sedam kola ostalo je do kraja natjecanja prvog dijela FAVBET Premijer lige nakon kojeg slijedi doigravanje.

Uskoro ćemo dobiti konačne odgovore na pitanja koja momčad ispada u Prvu mušku ligu (posljednje mjesto), koja će u dodatne kvalifikacije za ostanak (pretposljednje mjesto), a kojih osam i s kojih pozicija u doigravanje za naslov prvaka Hrvatske.

Utakmice 27. kola se igraju u četvrtak, petak i subotu (28., 29. i 30. ožujka), svaki dan po dva susreta.

KK CEDEVITA JUNIOR – KK BOSCO, četvrtak 28. ožujka 2024.,
ŠSD Boško Božić Pepsi – Zagreb, 18:00 sati

Cedevita Junior se probila na četvrto mjesto lige nakon pobjede nad izravnim konkurentnom za tu poziciju Dinamom u prethodnom kolu. Očuvanje tog plasmana nije jedini cilj momčadi Damira Mulaomerovića jer i dalje joj je dohvatljivo treće mjesto, kojeg u ovom trenutku drži Cibona s dvije pobjede više, ali i odigranom utakmicom manje. Bosco, sa samo jednom pobjedom, pokušava pronaći način da, ako ništa drugo, nekome pomrsi račune u borbi za željeni plasman.

KK DINAMO-ZAGREB – KK CIBONA, četvrtak 28. ožujka 2024.,
KC Dražen Petrović –  Zagreb, 19:00 sati – MAXSport

Foto: Ivana Dergez

Zagrebački derbi u kojem će se Dinamo pokušati iskupiti za poraz od Cedevite Junior i zakuhati borbu za plasman od trećeg do petog mjesta. Cibona je u padu forme, Dinamo igra u naletima. Obje momčadi silno žele pobjedu ne bi li se stabilizirale i s više samopouzdanja dočekale doigravanje.

KK DUBROVNIK – KK SPLIT, petak 29. ožujka 2024.,
ŠD Gospino polje – Dubrovnik, 17:00 sati

 

Foto: KK Dubrovnik

Dubrovnik je momčad koja je ispunila sve ciljeve postavljene ispred sebe. Ima mirnu sezonu, poziciju na ljestvici koja jamči doigravanje i jedan veliki ‘skalp’ – protiv Cedevite Junior. Dubrovčanima je preostalo još, ukaže li im se prilika, skinuti i jednu od tri najjače momčadi lige (Zadar, Split ili Cibona). Splićani pobjeđuju, ali ne briljiraju. Dubrovnik će u toj činjenici tražiti svoju šansu.

KK ZABOK – KK DEPOLINK ŠKRLJEVO, petak 29. ožujka 2024.,
Gradska sportska dvorana – Zabok, 19:00 sati

Ivan Tomas, trener KK Zabok – Foto: Ivana Dergez/KK Cibona

Zabočani su poput Dubrovnika, s omjerom pobjeda i poraza 12-14, vrlo sigurni u zoni doigravanja, a svoju bi poziciju dodatno ojačali pobjedom protiv Škrljeva. Škrljevčani su porazima od Dubrave i Alkara ostali usamljeni na pretposljednjem mjestu koje momčad gura u dodatne kvalifikacije za ostanak. Situacija se za njih ne čini bajna jer im se puno stvari treba posložiti za promjene na bolje. Prva od njih je početi pobjeđivati. Poraz u Zaboku dodatno bi ih gurnuo prema nesigurnim vodama.

KK ALKAR – KK DUBRAVA, subota 30. ožujka 2024.,
SD Ivica Glavan Ićo – Sinj, 17:30 sati

Foto: AB digital

Susret dviju momčadi koje su pobjedama nad DepoLink Škrljevom došle do zraka i počele razmišljati i o doigravanju.  I Sinjani i Dubravaši imaju po osam pobjeda te im Šibenka, koje drži osmo mjesto – posljednje koje vodi u Play Off, bježi za dvije pobjede. Alkar igra vrlo nadahnuto i u sjajnoj je formi, a domaći teren stavlja ga u ulogu favorita.

GKK ŠIBENKA – KK ZADAR, subota 30. ožujka 2024.,
Sportska dvorana Baldekin – Šibenik, 18:00 sati – Sportska televizija

Foto: Milan Balaban/GKK Šibenka

Pobjednik susreta u Sinju s posebnom će pozornosti pratiti razvoj događanja na Baldekinu jer bi poraz Šibenke od Zadra borbu za osmo mjesto doveo do potpune neizvjesnosti. Zadar je kao aktualni prvak i lider prvenstva favorit u Šibeniku, no to valja pokazati i na parketu na kojem sve momčadi igraju vrlo motivirano kada za suparnika imaju momčad Danijela Jusupa.


Naslovna fotografija: Milan Balaban/GKK Šibenka 

Sličan sadržaj