FAVBET Premijer liga

FAVBET Premijer liga: Split u posljednjoj četvrtini prevladao nad Cibonom

KK SPLIT – KK CIBONA 79:72 (15:23, 22:21, 18:19, 24:9)

Split je u 30. kolu FAVBET Premijer lige na Gripama svladao Cibonu 79:72 (15:23, 22:21, 18:19, 24:9). Gosti su se dobro držali sve do posljednjih par minuta, vodili veći dio utakmice, ali na kraju je presudila duža klupa “Žutih” i mirnoća u završnici.

Prvo ime Splita bio je Vito Kučić (15 poena, 4 skoka, 7 asistencija), a bitne poene zabio je DJ Funderburk (11 poena, 8 skokova).
– Teška utakmica, Cibona nam ne leži, ali izvukli smo pobjedu “na mišiće”. Prvo poluvrijeme smo se tražili, ali na kraju smo iskoristili više igrača u rotaciji i došli do pobjede – kazao je Kučić.

Splitov trener Slaven Rimac dugo je tražio pobjedničku petorku, rotirao je devet igrača.
– Pobjeda nas zadovoljava, zadnja četvrtina je bila ok, u njoj nam je Cibona postigla 9 poena, a ovo drugo bilo je loše. Kao da su igrači bili bez samopouzdanja, na kraju smo uspjeli doći do pobjede na želju i igru u obrani – rekao je Rimac.

U redovima Cibone Ivan Majcunić je odigrao svih 40 minuta, ubacio 22 poena, imao 5 skokova i 6 asistencija, zapaženu rolu imao je i Filip Bundović (18 poena, 5 skokova), a dopao se mladi Borna Katanović (14 poena, 4 skoka).
– Dobrim dijelom utakmicu smo kontrolirali, ali nismo je uspjeli privesti kraju u našu korist. Imali smo poneki ishitreni šut, nepotrošeni prekršaj – rekao je službeni predstavnik Cibone Dino Repeša.

Sličan sadržaj