FAVBET Premijer liga

FAVBET Premijer liga: Šibenka nakon produžetka slavila u Sinju

KK ALKAR – GKK ŠIBENKA 101:109 (20:27, 22:26, 27:23, 24:17, 8:16)

U sjajnoj utakmici starih dalmatinskih rivala Šibenka je u Sinju, nakon produžetka, svladala Alkar 101:109.

U prvom poluvremenu Šibenčani su dominirali najviše zahvaljujući odličnom šutu za tri poena. Seriju dalekometnih ubačaja pokrenuo je Skorić, ali posebno “vruć” bio je Foreman. On je već u uvodnoj dionici pogodio tri trojke pa ne čudi +7 (20:27) za goste na kraju ovog perioda.
Visoku preciznost Šibenčani su prenijeli i u u nastavak tako da u 15. minuti, nakon trojke dobrog Starovlaha, semafor pokazuje 28:41. Igrači Petra Maleša na poluvrijeme su odnijeli višak od 11 poena (42:53) uz 9 pogođenih šuteva iz 12 pokušaja. Sinjani bi imali i veći zaostatak da nisu u svojim redovima imali raspoloženog Gurleya koji je ubacio 16 poena.
Alkar je odlično otvorio drugo poluvrijeme serijom 8:0 i približio na samo 3 poena zaostatka. No, potpunog priključka nije bilo jer su Šibenčani preko raspoloženog Babića pronašli igru koja ih je brzo vratila na dvocifrenu razliku. Alkar je uoči četvrte četvrtine bio na zaostatku od 7 poena (69:76) najviše zahvaljujući velikoj seriji Brocićevih ubačaja.
Nošeni sjajnom podrškom s tribina, Sinjani sredinom završne četvrtine rade seriju 8:0 i Andersonovom trojkom, prvi put prelaze u vodstvo 82:81. Malo manje od 4 minute prije kraja odlični Gurley nizom koševa donosi Alkaru +5 (89:84).
U sljedećem gostujućem napadu Pleadin skače nakon Babićevog promašaja i ubacuje jako bitan koš za prekid sinjskog naleta. Potom Anderson ishitreno šutira, a Starovlah vraća utakmicu u egal. Minutu prije kraja sjajni Foreman zabija novu trojku za 90:93. No, Alkar do kraja uspijeva poravnati sa linije slobodnih bacanja. Jedno je ubacio Gurley, a dva Anderson. S druge strane s iste udaljenosti bio je neprecizan Starovlah pa se ušlo u produžetak.
U dodatnih 5 minuta Šibenčani su imali više svježine, za razliku od Alkara kod kojeg su, zbog skraćene rotacije (nedostajali Alok i Jukić), pojedine igrače (Marčinković, Brocić) hvatali i grčevi. Alkar se držao do 99:98, nakon čega gosti rade seriju 10:0 i odnose pobjedu koja ih ostavlja u borbi za 8. poziciju odnosno razigravanje za prvaka.
U pobjedničkom sastavu Šibenke najbolji pojedinci su bili Foreman s 28 poena (6 trojki) i 6 asistencija, Starovlah s 21 poenom i 7 skokova, Babić sa double-double učinkom od 13 skokova i 17 poena koliko je ubacio i Pleadin. Mladi Drnišanin dodao je i 7 skokova i 5 asistencija. Kod Alkara Gurley je ubacio 30 poena i imao 7 skokova, Anderson je dodao 28 poena, Brocić 18, a sveprisutni Marčinković 17 poena.
KK Alkar
Foto: Ab foto

Tekst: KK Alkar

Foto: Ab foto

Sličan sadržaj