FAVBET Premijer liga

FAVBET Premijer liga: Napeta završnica utakmice donijela pobjedu Alkara nad Dubrovnikom

KK ALKAR – KK DUBROVNIK 58:57 (18:15, 13:13, 10:20, 17:9)

Nakon prave rovovske bitke tijekom cijele utakmice i dramatične završnice, Alkar je tijesno svladao Dubrovnik 58:57. “Gospari” imaju za čime žaliti jer su, nakon dobrog drugog poluvremena, na kraju bili u dobitnoj situaciji. No ostali su bez ubačaja u dva završna napada, za razliku od Sinjana koji su preko Andersona pronašli put do vrlo vrijedne pobjede.

Od starta utakmice bilo je vidljivo da su obje momčadi odradile jako dobar scouting. Obrane su funkcionirale bolje od napada koji su poene isporučivali na kapaljku. Ipak u prvoj četvrtini je Alkar, koji je u zadnji tren ostao bez usluga viroznog Marčinkovića, bio za nijansu raspoloženiji pa je na krilima Jukića na prvu pauzu prenio tri koša viška (18:15).
Na otvaranju druge dionice nekadašnji Alkarovac Gizdavčić nanizao je 5 poena za prvo vodstvo Dubrovačana. No i dalje je to ostala izjednačena utakmica sa malo koševa. Alkar je na veliki odmor otišao sa tri koša prednosti koja je trojkom donio Anderson (31:28).
Iako je Alkar na otvaranju treće četvrtine koševima Blatančića i Aloka otišao na +7, ovo je bio period koji su znatno kvalitetnije odigrali igrači Ivana Perinčića. Predvođeni Levijem i Dubeljom “Gospari” preuzimaju vodstvo i u zadnjoj minuti ove dionice stvaraju, obzirom na tijek utakmice, velikih 8 koševa viška (40:48).
No domaći, ni ne pomišljajući na predaju, konkretnije otvaraju završnu dionicu i preko Aloka i Andersona u 33. minuti hvataju priključak (51:51). No vodstvo nisu uspjeli preuzeti, jer su u obostranom napadačkom mučenju, Dubrovčani bili ti koji su zadržali 3-4 koša prednosti.
Minutu prije kraja Levi je je polovičnom uspješnošću sa linije slobodnih bacanja doveo svoju momčad na +3 (54:57). Odgovornost na drugoj strani tada preuzima Anderson i prodorom smanjuje na 56:57. Potom Cvitković ne realizira jednu situaciju pod košem, a Anderson 23 sekunde prije kraja novim prodorom, nakon dugo vremena, vraća Alkar u prednost (58:57).
Posljednji napad Dubrovčana domaći su neutralizirali dobrom obranom pa šutevi Dubelja i i Levija, iz neizrađenih situacija, nisu pronašli cilj. Tako su važni bodovi ostali u Sinju. Zanimljivo da su sve Alkarove koševe u zadnjoj četvrtini, njih 17, iskombinirali Alok i Anderson.
Njih dvojica su i ukupno bili najučinkovitiji u pobjedničkom sastavu. Alok je ubacio 20, a Anderson 15 koševa. Sinjski junak u završnici bio je i prvi asistent momačadi (8),dok je najviše skokova prikupio Blatančić (12). Kada je Alkar u pitanju, vrijedi notirati da je prve minute, nakon jednogodišnje pauze i operativnog zahvata na nozi, upisao Mladen Tomašević.
Kod Dubrovčana Levi je postigao 20 koševa, a Dubelj 12. Prvi skakač bio je Cvitković sa 9 skokova.
KK Alkar
Foto Ab foto

Sličan sadržaj