FAVBET Premijer liga

Najava 6. kola FAVBET Premijer lige: Utakmica istine za Zabok, derbi u Splitu…

Tri utakmice FAVBET Premijer lige na rasporedu su u subotu. Dubrovnik je domaćin Dinamu, Zabok Alkaru a Cedevita Junior Dubravi. U nedjelju će snage odmjeriti Bosco i Zadar te Šibenka i DepoLink Škrljevo, dok će se posljednja utakmica kola odigrati u ponedjeljak. Na Gripama se sastaju Split i Cibona.

KK DUBROVNIK – KK DINAMO-ZAGREB – 28. listopada 2023. u Dubrovniku, u ŠD “Gospino polje” Linchensteinov put 10,  18:30 sati

KK Dinamo – momčad Josipa Sesara čeka težak ispit u Dubrovniku, Foto: KK Dinamo

Dubrovnik je svoju povratničku sezonu u FAVBET Premijer ligu otvorio na zadovoljstvo navijača. S tri pobjede i dva poraza, od kojih je jedan od viceprvaka Hrvatske Splita, Dubrovčani u svojoj dvorani dočekuju Dinamo. Utakmica je to koja pruža priliku igračima Ivana Perinčića da se izjednače u omjeru pobjeda i poraza sa svojim protivnikom, odnosno uvrste u vrh poretka tik uz Zadar, Split i Cibonu. Dinamo ima tek jedan poraz, na Gripama od Splita, i veliku priliku gostujućom pobjedom na vrućem dubrovačkom parketu zadržati priključak sa spomenutom trojkom.

KK ZABOK – KK ALKAR – 28. listopada 2023. u Zaboku, u Gradskoj sportskoj dvorani, Prilaz Janka Tomića 2, 19:00 sati

Tihomir Mustapić, KK Alkar, Foto: Zvonko Kucelin/KK Zadar

Utakmica istine za Zabok koji uz Bosco u ovoj sezoni još jedini ne zna za pobjedu. Ivan Tomas i njegovi igrači su u situaciji u kojoj bi ih poraz gurnuo u veliku krizu, a pobjeda probudila i motivirala da s više optimizma krenu u nastavak sezone. Alkar u Zagorje dolazi s dvije pobjede. Na otvaranju sezone slavili su u Dubravi, a u posljednjem kolu na svom parketu u ludoj utakmici su nadoknadili veliki zaostatak za DepoLink Škrljevom i pobijedili nakon produžetka. Unatoč tome trener Sinjana Tihomir Mustapić je svjestan da Alkar za napad na doigravanje, a to je istaknuo kao cilj, mora podignuti svoju igru.

KK CEDEVITA JUNIOR – KK DUBRAVA – 28. listopada 2023. u Zagrebu, u ŠSD “Boško Božić Pepsi”, Trnsko 25 a, s početkom u 20:00 sati – Sportska televizija

KK Dubrava će u Trnskom tražiti put do pobjede protiv Cedevite Junior, Foto: Marin Sušić

Cedevita Junior i Dubrava snage će odmjeriti u Trnskom. U gradski derbi klubova koji obiluju mladim igračima Vitamini ulaze kao blagi favoriti s pobjedom više na svom kontu. Imaju ih tri, a Dubravaši dvije. Momčad Jeronima Šarina još uvijek lovi formu i čeka pobjedu koja će ju pogurati prema naprijed. Cedevita Junior se čini idealna prilika. S druge strane Damir Mulaomerović će učiniti sve da novom pobjedom čvrsto korakne u gornji dom FAVBET Premijer lige.

KK BOSCO – KK ZADAR – 29. listopada 2023. u Zagrebu, u ŠSD “Boško Božić Pepsi”, Trnsko 25 a, u 12:00 sati

Lovro Mazalin – KK Zadar, Foto: Zvonko Kucelin/KK Zadar

Podnevni okršaj momčadi bez pobjede i sa svih pet pobjeda teško može donijeti neizvjesnost. Tim prije jer trener Zadra Danijel Jusup svim susretima i protivnicima pristupa s jednakim respektom i maksimalnom pripremom. Ante Samac, s druge strane, će imati priliku vidjeti koliko je njegova mlada momčad napredovala u ovih prvih pet kola jer za protivnika će imati prvaka Hrvatske. Bolji motiv igračima Bosca ne treba.

GKK ŠIBENKA – KK DEPOLINK ŠKRLJEVO – 29. listopada 2023. u Šibeniku, u Sportskoj dvorani “Baldekin”, Stjepana Radića 44, 18:00 sati

Šibenka želi drugu pobjedu, Foto: Marin Sušić

Šibenka muku muči s ozljedama igrača. Uz to zamijenjen je i stranac u ekipi. Michael Brown je otišao, a Makale Foreman došao. Prvi se nije adaptirao, a drugi tek treba započeti proces adaptacije. Sve to rezultiralo je samo jednom pobjedom u pet susreta momčadi koja ima kvalitetu biti u gornjem dijelu poretka. DepoLink Škrljevo je također raskinulo suradnju sa strancem Dariusom Bellom i to nakon nespretnog i nesretnog poraza u Sinju kada je prokockana velika prilika za gostujuću pobjedu. Baldekin je, poput Sinja, jaka košarkaška utvrda, pa bi pobjeda gostima donijela mir, jer poput Šibenčana i oni imaju četiri poraza na kontu.

KK SPLIT – KK CIBONA – 30. listopada 2023. u Splitu, u Košarkaškoj dvorani “Split”, Ulica slobode 16 b, 20:00 sati – MAXSport

Toni Perković – KK Split, Foto: Ivica Čavka/KK Split

Derbi kola igra se u ponedjeljak na Gripama. Split je na stopostotnom učinku. Cibona ima jedan poraz upisan u prvom kolu u Draženovom domu protiv Zadra. Split kao domaćin i viceprvak ima ulogu favorita, Cibona silan motiv da pobjedom zadrži priključak s vrhom. Puna dvorana bit će poticaj i jednima i drugima da daju svoj maksimum.


Naslovna fotografija: Dino Cinac – KK Zabok, Foto: Marin Sušić

Sličan sadržaj