FAVBET Premijer liga

FAVBET Premijer liga: Zadar u Kostreni stigao do četvrte pobjede

DEPOLINK ŠKRLJEVO – ZADAR 72:108 (11:28, 25:27, 16:21, 20:32)

Aktualni prvak Hrvatske Zadar više nego lagano je prošao kroz Kostrenu pobijedivši DepoLink Škrljevo 108:72. Bilo je to četvrta pobjeda Zadrana  u novom prvenstvu, a treći poraz Zelenih. Utakmica je igrana u okviru 4. Kola Favbet Premijer lige.

Prvih deset minuta pripalo je Zadru koji se presing igrom uspio odvojiti na plus sedamnaest 11:28. Uz to gosti su ukočili organizatora igre DepoLink Škrljeva Karla Uljarevića koji je u prvoj četvrtini ostao bez postignutog koša. U postignutim koševima prednjačio je Adem Mekić koji je za goste postigao 11 koševa uz dvije trice. S druge strane kod domaćina Ivan Gulin je postigao 6 koševa.

Početkom druge četvrtine Zadar u 13′ ima plus 26 pri rezultatu 39:13. Razlika je postignuta zbog postignutig deset trica u prvih dvadeset minuta. Trener gostiju Danijel Jusup malo je izrotirao svoju ekipu, pa je to iskoristio Uljarević, koji je za drugih deset minuta postigao 11 koševa uz jednu tricu, pa su Zeleni na početku 19′ minute došli na minus 14 pri rezulTatu 33:47. Ipak na velikom odmor Zadrani imaju plus devetnaest 36:55 za što je zaslužan Petar Vujačić koji je u drugoj četvrtini postigao 16 koševa uz četiri trice.

Muke po postizanju koševa od strane Zeleni nastavile su se i u trećoj četvrtini. Gosti u 25′ odlaze na najveću prednost od plus 31 pri rezultatu 36:67, da bi u istoj minuti DepoLink Škrljevo preko Uljarevića postigao prve koševe u drugom dijelu. Na mali odmor otišlo se prednošću gostiju 76:52.

U posljednjoj četvrtini Zadar je održavao visoko vodstvo za konačnu pobjedu, a treneri su dali prigodu mladim igraćima. Najučinkovitiji na utakmici bio je igrač Zadra vujačić s 29 postignutih koševa od čega sedam trica. Kod domaćina standardno najbolji Uljarević s 17 postignutih koševa.


Tekst: Vladimir Jurić/KK DepoLink Škrljevo
Foto: KK Depolink Škrljevo 

Sličan sadržaj