FAVBET Premijer liga

FAVBET Premijer liga, najava 3. kola: U Dubravi bitka za prvu pobjedu, u Dubrovniku za vrh

Treće kolo FAVBET Premijer lige započinje već u utorak susretom Dinamo Zagreb – Bosco, a nastavlja se u srijedu kada su na rasporedu utakmice Dubrava – Zabok, Cibona – DepoLink Škrljevo i Zadar – Alkar. Dubrovnik i Split sastaju se u četvrtak dok će Cedevita Junior i Šibenka svoj susret odigrati 25. listopada.

KK DINAMO-ZAGREB –KK BOSCO
odigrat će se 10. listopada 2020. u Zagrebu,
u Košarkaškom centru “Dražen Petrović”, Savska 30, s početkom u 19:00 sati

Ivan Tvrtko Majić (Dinamo), plavi dres, na utakmici 2. kola FAVBET lige Zabok – Dinamo Zagreb, Foto: Mladen Ban

Dinamo je FAVBET Premijer ligu otvorio s dvije uvjerljive pobjede, a isto se očekuje i u susretu s pomlađenom ekipom Bosca. Trener Josip Sesar je svjestan uloge apsolutnog favorita s kojom njegova momčad ulazi u ovaj susret unatoč brojnim ozljedama, ali ipak traži od svojih igrača ozbiljnost i maksimalan angažman. Bosco je u situaciji u kojoj je svaka utakmica mladim igračima prilika za učenje i stasavanje. U sportu nema unaprijed upisanih pobjednika, to vrijedi i za ovu utakmicu. Parket je jedino mjerilo vrijednosti.

KK CIBONA –KK DEPOLINK ŠKRLJEVO
odigrat će se 11. listopada 2023. u Zagrebu,
u Košarkaškom centru “Dražen Petrović”, Savska 30, s početkom u 19:00 sati

KK Cibona, Foto: Marin Sušić

Cibona i DepoLink Škrljevo u susret ulaze sa s istim omjerom pobjeda i poraza (1-1). Cibona je, bez obzira na skraćenu rotaciju, favorit. Svoju kvalitetu igrači Jakše Vulića pokazali su u Sinju na utakmici protiv Alkara. Škrljevo je, s druge strane, pobjedom nad Dubravom kupilo mir, a eventualni uspjeh u Draženovom domu potpuno bi isprao gorak okus teškog poraza od Dinama na otvaranju sezone.

KK DUBRAVA – KK ZABOK
odigrat će se 11. listopada 2023. u Zagrebu,
u SD “Dubrava”, Đure Prejca 2, s početkom u 20:00 sati – Sportska televizija

KK Dubrava, Foto: Marin Sušić

Utakmica Dubrave i Zaboka je susret dvaju klubova slične kvalitete i ambicija. Obje momčadi u FAVBET ligi su krenuli s dva poraza pa već u ovoj fazi natjecanja treneri i igrači imaju težak teret na leđima. Jedna pobjeda mijenja atmosferu u svlačionici i rastjeruje tmurne oblake. Treći poraz u nizu značio bi produbljenje krize, a to svi žele izbjeći.

KK ZADAR – KK ALKAR
odigrat će se 11. listopada 2023. u Zadru,
u dvorani “Krešimir Ćosić”, Splitska 3, s početkom u 20:00 sati

Dario Drežnjak (Zadar) na utakmici 2. kola FAVBET Premijer lige Šibenka – Zadar, Foto: Milan Balaban

 

Zadar ove sezone brani naslov prvaka. Za sada rezultatski to izgleda savršeno, no i trener Danijel Jusup priznaje da igra nije ni blizu one koja je krasila Zadrane prošle sezone. Alkar je slavio u Dubravi, no protiv Cibone pokazao određenje slabosti. Nema sumnje da je Zadar apsolutni favorit, sli Alkar uz podrški svojih navijača na Višnjik uvijek igra nadahnuto. Što duže Sinjani ostanu u egalu to će snažnije prebacivati odgovornost na Zadrane, koji se još uvijek traže.

KK DUBROVNIK –KK SPLIT
odigrat će se 12. listopada 2023. u Dubrovniku, u ŠD “Gospino polje” Linchensteinov
put 10, s početkom u 18:00 sati

KK Dubrovnik, Foto: Marin Sušić

Dalmatinski derbi u Dubrovniku prava je košarkaška poslastica u koju obje momčadi ulaze s maksimalnim učinkom. Split ima puno ovakvih utakmica iza sebe i više iskusnih igrača koji mogu riješiti pitanje pobjednika. Dubrovnik, s druge strane, ima sjajnu atmosferu koja je ušla u drugu sezonu. Nakon dominacije u Prvoj muškoj ligi Dubrovčani su nastavili s pobjedama i u FAVBET Premijer ligi te ovoj utakmici dali posebnu draž.

KK CEDEVITA JUNIOR – GKK ŠIBENKA
odigrat će se 25. listopada 2023. u Zagrebu, u Dvorani 2 Doma sportova, Trg K.
Ćosića 11

Naslovna fotografija: KK Dubrovnik, Foto: Marin Sušić/HKS

Sličan sadržaj