FAVBET Premijer liga

FAVBET Premijer liga: Dubrava pobjedom protiv Šibenke prekinula negativan niz

KK DUBRAVA – GKK ŠIBENKA 61:50 (13:20, 14:4, 13:9, 21:17)

U 9. kolu Favbet Premijer lige Dubrava je slavila protiv Šibenke 61:50 i tako prekinula niz od četiri uzastopna poraza. U susretu koji je obilovao pogreškama s obje strane Dubrava je boljom igrom u obrani uspjela dohvatiti važnu pobjedu. Početnih 6:2 Lavova brzo su Šibenčani okrenuli 12:6, a prvu četvrtinu dobili 20:13.

Nastavak je za umorne goste ponudio začarani koš u Dubravi pa su u drugoj četvrtini gotovo devet minuta ostali bez koša što je Dubrava djelomično uspjela iskoristiti i otići na poluvrijeme s +3 (27:24). Treću četvrtinu Dubravaši otvaraju s 5:0, a nakon polaganja Filipa Kalajžića u 26.minuti stižu do +10 (40:30). Na sedam minuta prije kraja Stellan Rajaofera zabija tricu za najvećih +15 (50:35). Nadu Šibenčanima vraća serija 10:0, a nakon što je Kenan Karahodžić zabio tricu u posljednjoj sekundi napada za 53:45 psihološka prednost na strani domaćina bila je presudna za pobjedu nakon više od mjesec dana.

”Zaslužena pobjeda Dubrave koja je večeras bila spretnija i iskoristila neke naše pogreške koje su prije svega plod umora. Očekivao samo utakmicu na mali broj poena jer je i Dubrava u jednoj negativnoj seriji, a mi smo došli u situaciju ogromnog umora. Ovo je tek prva trećina sezona i sigurno će biti prostora za rekuperaciju. Žao mi je na kraju što smo Dubravi dali nekoliko lakih poena pa je i razlika nešto veća nego što je mogla biti, a to može biti presudno u konačnom plasmanu” kazao je trener Šibenke Damir Milačić.

”Nadam se da će nam ova pobjeda napraviti neki pomak u glavi. Dosad smo imali nekoliko utakmica koje smo gubili u završnicama i sigurno je da ne smijemo ni malo poletiti već moramo uzeti u obzir da je Šibenka igrala tri utakmice u zadnjih pet dana i da su putovali 700 km da bi došli u Dubravu. Ja im čestitam na snazi koju su i večeras pokazali bez obzira na umor. Ova pobjeda nam je samo jedan korak, a trebati će nam još jedna, dvije utakmice da se pokaže da idemo naprijed. Karakter momčadi se pokazao jer nevjerojatno je da smo u dosadašnjem dijelu sezone primali gotovo 100 poena u utakmici večeras primili 50. Kada u napadu ne ide kako treba onda mora ostati rudarska obrana kao večeras” kazao je trener Dubrave Jeronimo Šarin.

”Ova pobjeda nam je trebala da izađemo iz rupe u koju smo ušli. U obrani smo bili pravi, a napad naravno može biti još bolji. Iskopali smo ovu pobjedu koja će nam puno značiti za samopouzdanje” kazao je Toni Ročak koji je sa 16 poena i 12 skokova predvodio Dubravu.

Karahodžić je dodao 15 uz 7 skokova, a Mateo Vidović 10 poena. Kod Šibenke uvjerljivo prvo ime Luka Skorić s 18 poena, a poslije utakmice je kazao: ‘Nije nas večeras išao šut. Dali smo svoj maksimum iako smo naravno mogli puno bolje. Imali smo puno grešaka koje su plod dekoncetracije. Čestitao bih Dubravi na pobjedi, a mi se okrećemo novim utakmicama”.

Tekst: Krešimir Galić

Foto: Marin Sušić

Sličan sadržaj