FAVBET Premijer liga

FAVBET Premijer liga: Dinamo u napetoj završnici ‘srušio’ Šibenku

DINAMO ZAGREB – ŠIBENKA 83:80 (19:11, 23:27, 18:26, 23:16)

Košarkaški Klub Dinamo je u sedmom kolu FAVBET Premijer lige u Košarkaškom centru Dražena Petrovića pobijedio Šibenku rezultatom 83:80 (19:11, 23:27, 18:26, 23:16) i tako upisao svoju šestu pobjedu u sezoni kojom se učvrstio na drugom mjestu tablice iza aktualnog prvaka Zadra.

Dinamo je u utakmicu ušao furiozno te je odmah stvorio prednost nad Šibenkom koja nije imala odgovor na odličan ulazak u utakmicu domaćina. Strateg gostiju bio je primoran pozvati minutu odmora nakon samo četiri minute igre nakon kojeg je Šibenka proigrala te se vratila u utakmicu.

U drugoj četvrtini Šibenka je pokazala da je ozbiljan protivnik te da Dinamo neće lako doći do punog plijena pred domaćim navijačima. Šibenka je visokim postotkom šuta za tri poena zadavala probleme Dinamu koji je u napadu puno griješio i teško dolazio do laganih koševa. Na poluvrijeme se otišlo s minimalnom prednošću Dinama.

U trećoj četvrtini Šibenka je nastavila s odličnom igrom te je po prvi puta u utakmici i povela. Dinamo nije imao odgovora na sjajnu šutersku večer momčadi iz Šibenika, dok je u napadu imao puno problema zbog brojnih pogrešaka i lošeg šuta.

U napetoj završnici Dinamo je pokazao kako je ipak kvalitetnija momčad od Šibenke. Trica Ivana Vučića odlučila je utakmicu u kojoj su obje momčadi prikazale svoje mane i vrline.

Najistaknutiji pojedinci kod Dinama bili su Filip Kraljević koji je upisao 20 koševa i 4 skokova te Mislav Brzoja koji je upisao 13 koševa i 3 asistencije.


Tekst: KK Dinamo
Foto: Luka Batelić

Sličan sadržaj