FAVBET Premijer liga

FAVBET Premijer liga: Alkar protiv DepoLink Škrljeva nadoknadio -18 i u produžetku stigao do pobjede

ALKAR  – DEPOLINK ŠKRLJEVO 90:88 (14:20, 21:25, 19:21, 25:13, 11:9)

Nakon prave drame u posljednje tri minute regularnog dijela, te produžetka, Alkar je pobijedio DepoLink Škrljevo 90:88. Bila je to utakmica 5. kola Favbet Premijer lige u kojoj su gosti propustili plus osamnaest.
DepoLink Škrljevo bolje otvara prvu četvrtinu, nakon što je Karlo Uljarević pogodio tricu i dodatno slobodno bacanje gosti vode 0:4. Nakon što je Mirko Jukić iskoristio jedno od dva slobodna bacanja Alkar je smanjio na 1:4, a Zeleni sa Škrljeva su se uspjeli odvojiti na plus pet (3:8) u 5′. Tri minute kasnije Alkar dolazi u prvo vodstvo pri rezultatu 11:10. Yual Kupi Alok s četiri postignuta koša i Ivan Pavela s tricom su zaslužni za prvo vodstvo domaćina. No onda na scenu stupaju Uljarević i Viktor Šarić s osam postignutih koševa za konačnih Alkar 14, DepoLink Škrljevo 20, nakon prvih deset minuta. Bilo je to ujedno najveće vodstvo gostiju u prvoj četvrtini.

Tricom Jure Bobana na početku druge četvrtine Alkar smanjuje na minus tri 17:20 i tu staje, jer gosti na početku 16′ imaju plus četrnaest 19:33, a istu prednost imaju još dva puta. Trener Gostiju Damir Rajković dao je minute Vigu Bartu i Noa Svobodi koji s 12 postignutih koševa (tri trice) odnosno 8, odvode Zelene na prednost od plus deset na isteku prvog poluvremena pri rezultatu 35:45. Kod Alkara Ivan Nazor je tijekom četvrtine postigao dvije trice, Troy Michael Green se zaustavio na 11 postignutih koševa. Točku na plus deset gostiju stavio je tricom Uljarević u posljednjoj sekundi.

Dobru igru DepoLink prikazao je i u trećem periodu igre pa gosti u 26′ i imaju najveću prednost od plus osamnaest 39:57. Kod Alkara se budi Ralph Bissainthe koji u tom periodu igre postiže 9 koševa.
Na početku posljednje četvrtine domaćini rade preokret. Serijom 8:2 dolaze na minus 6 u 33′ pri rezultatu 62:68. Plod je to odlične igre Bissainthea. U istoj minuti Uljarević radi nesportsku pogrešku, pa kako je u prvom poluvremenu dobio tehničku, morao je napustiti dvoranu. Ipak, bez najboljeg pojedinca gosti se ne predaju, pa ponovno odlaze na dvocifrenu razliku 64:75 u 34′. Alkari se ne daju pa tricom Mirka Jukića tri minute i 2 sekunde prije kraja dolaze na minus četiri 71:75, a minutu kasnije i minus dva 75:77. Uslijedila je vruća završnica u kojoj je Bissainthe 32 sekunde prije kraja nakon slobodnih bacanja doveo utakmicu po drugi put u egal 79:79, što je bio rezultat na kraju četvrte četvrtine.

Produžetka je igran koš za koš. Alkar 15 sekundi prije kraja preko Bissainthea dolazi u vodstvo 90:88, a Bart u posljednjim sekundama promašuje tricu za pobjedu. Najučinkovitiji na utakmici bio je Viktor Šarić s double-double učinkom, 21 postignutim košem i 15 skokova. Kod Alkara Bissainthe postigao je 19 koševa uz 9 skokova, dok je Alok imao double-double učinak s 18 koševa i 15 skokova.


Tekst: Za KK Alkar Vladimir Jurić 
Foto: AB foto digital 

Sličan sadržaj