FAVBET Premijer liga

FAVBET Premijer liga (2. kolo): Škrljevo izborilo pobjedu u neizvjesnoj završnici

KK DEPOLINK ŠKRLJEVO – KK DUBRAVA 100:94 (27:23, 21:22, 20:29, 32:20)

Košarkaši DepoLink Škrljeva došli su do teško izborene pobjede u utakmici 2. kola FAVBET Premijer lige pobijedivši Dubravu 100:94. Bila je to neizvjesna utakmica u kojoj su Zeleni do prva dva boda u novoj sezoni došli u posljednje dvije i pol minute, nakon što su u 37′ imali zaostatak 85:86.

Početak utakmice za DepoLink Škrljevo krenuo je kao iz snova. Već nakon četiri minute na semaforu stoji 12:0 za Zelene. Karlo Uljarević sa sedam koševa i Marcus Taylor pokazali su da domaćin nije zaboravio igrati košarku. No, pet minuta kasnije na početku devete minute Dubrava dolazi na samo minus jedan pri rezultatu 22:21. Kapetan Mateo Vidović zabio je sedam koševa uz jednu tricu, dok je Kenan Karahodžić s dvije trice u nizu približio goste rezultatskom egalu. Na mali odmor otišlo se prednošću domaćina 27:23 nakon što je Taylor zabio tricu i postigao deseti koš.

Druga četvrtina u znaku je stalnog pokušaja Dubrave da preuzme vodstvo. Nakon što su gosti na krilima kapetana Vidovića, koji je u prvom poluvremenu postigao 16 koševa uz dvije trice, dva puta došli do izjednačenja rezultata u 14′ i 18′, a tricom istog igrača u istoj minuti imaju i plus tri 41:44. Na veliki odmor Zeleni odlaze s prednošću 48:45.

I u nastavku vodila se prava borba za svaki koš. Kod DepoLink Škrljeva razigrao se Viktor Šarić koji je u trećoj četvrtini postigao šest koševa u nizu, a na isteku tridesete minute na semaforu je stajalo 68:74 za goste. Imala je ekipa iz Zagreba i plus osam u 32′ 72:80, ali su se onda Zeleni vratili i došli do prve pobjede u novom domu, Sportskoj dvorani Kostrena.

Najučinkovitiji na utakmici bio je igrač Dubrave Mateo Vidović s 25 postignutih poena, dok je kod DepoLink Škrljeva Viktor Šarić ostvario 22 poena.

Trener Dubrave Jeronimo Šarin: “Nama je ovo već druga utakmica da primamo 100 poena. Premekani smo, kada primiš 100 poena ne možeš ni očekivati da ćeš dobiti utakmicu. Zaslužena pobjeda Škrljeva.”

Igrač Dubrave Mateo Vidović: “Znamo da je Škrljevo dosta dobra momčad na svom terenu. Jako tvrda utakmica s puno poena. Mislim da je publici bilo zanimljivo za gledati. Pobjeda nam je izmakla zbog neiskustva u trenucima kad se lomila utakmica, mlada smo ekipa i imamo vremena za napredovati te se veselimo tome.”

Trener Škrljeva Damir Rajković: “Prva pobjeda i bilo je upitno što smo i gdje smo. Znali smo da imamo neku kvalitetu i opterećivao nas je raspored te nam je ova pobjeda vrlo bitna.”

Igrač Škrljeva Viktor Šarić: “Teška utakmica i mlada smo momčad. Jako bitna pobjeda za nas nakon ulaska u prvenstvo s porazom. Svaka čast ekipi.”

Tekst: KK DepoLink Škrljevo

Foto: Creative Media

Sličan sadržaj