FAVBET Premijer liga

Uzbudljivije i izjednačenije finale se ne pamti: Uoči majstorice Cibona i Zadar izjednačeni su i po broju postignutih poena!

CIBONA – ZADAR, KC DRAŽEN PETROVIĆ, PETAK, 10. LIPNJA, 19 SATI

U petak 10. lipnja u KC Dražen Petrović u Zagrebu zatvara se klupska sezona 2021/22. Kao i prošle godine odluka o prvaku države past će u petoj utakmici finalne serije doigravanja.

Lani je Zadar s 3:2 slavio protiv Splita, a ove sezone za protivnika u majstorici ima Cibonu. Utakmica je to u koju će stati sva putovanja, treninzi, ozljede i bolesti, sve pobjede i porazi. Odlučivat će nijanse, možda jedan skok ili jedna blokada, jedna sekunda ili jedan poen. Serija je toliko izjednačena da je nakon četiri odigrane utakmice ukupni rezultat 273:273.

Obje momčadi su u seriji upisale po jednu gostujuću pobjedu i pokazale da domaći teren, a on je u Ciboninim rukama, ne mora nužno biti i presudan.

i Zagrepčani i Zadrani nakon četvrte utakmice putem društvenih mreža motiviraju svoje navijače na dolazak na utakmicu. Pune tribine bile bi velika nagrada igračima jedne i druge momčadi na uspješnoj sezoni, a ona najveća svakako čeka pobjednika majstorice, a to je trofej namijenjen prvaku države.

U dosadašnjih 12 finala koje su u prvenstvima Hrvatske igrali Cibona i Zadar Zagrepčani su slavili 11 puta. I dok se navijači uzdaju u tradiciji ili zakon velikih brojeva, kako kome više odgovara, treneri i igrači se oslanjanu u svoje kvalitete i stanje momčadi.

Kapetan Zadra Dominik Mavra nakon rovovske bitke u četvrtoj utakmici 61-59 je poručio:

‘Ovo nam daje samopouzdanje da uzmemo titulu u petoj utakmici! Serija se već do sada promijenila četiri puta, a čini mi se da je prednost sada opet na našoj strani. Umora u ovakvim situacijama nema. Nema ni nepoznanica. Odlično je za košarku da je serija ovako izjednačena, reći će neki da se igra loše. Ne bi se složio, obrane su sjajne i super je da idemo u petu utakmicu.’

Veliki događaj za Zadrane je i pomirbeni zagrljaj trenera Srđana Helbicha s navijačem s kojim je imao nesuglasice nakon treće utakmice u kojoj je Cibona slavila i povela u seriji 2-1. Taj je čin Zadrane rasteretio pritiska s tribina i potpuno ujedinio parket i tribine.

Helbich stoga zna što radi kada poručuje: ‘Idemo se u Zagreb potući za pehar.’

Cibona je imala priliku nokautirati Zadrane i osvojiti naslov na Višnjiku. Prva meč lopta je propuštena. Nakon nje trener Gašper Okorn je rekao:

‘Svaka utakmica je priča za sebe. Znali smo da je Zadar na granici i u više navrata imao šansu odlijepiti se, ali mi smo na vrijeme odgovarali na to. Vratili smo utakmicu na jednu loptu. Na kraju je mogla utakmica otići i na našu i njihovu stranu. Sada idemo u Zagreb i sve će biti jasno u petak.’

Početak odlučujuće utakmice finala je u 19 sati, oko 21 sat netko će pjevati pobjedničku pjesmu.

Sličan sadržaj