FAVBET Premijer liga

HT Premijer liga (9. kolo): Šibenka se vratila na pobjedničke staze i zaustavila nalet Škrljeva

ŠIBENKA – DEPOLINK ŠKRLJEVO 74:55 (14:21, 17:10, 20:9, 23:15)

Sedma pobjeda i veliki poticaj za košarkaše Šibenke koji su večeras na svom Baldekinu u 9. Kolu HT Premijer lige pobijedili DepoLink Škrljevo 74:55 i tako se vratili pobjedama u domaćem prvenstvu.

Prve dvije četvrtine bile su izjednačene, prvu su dobili gosti 14:21, dok se na poluvrijeme otišlo rezultatom 31:31.

U drugom poluvremenu narančasti su povukli i odmah na početku napravili seriju 13:1 kada su i prelomili utakmicu jer su gosti u trećoj četvrtini dali samo devet poena. Momčad DepoLink Škrljeva pokušavala se vratiti u igru, ali neuspješno jer je Milačićeva ekipa u zadnjoj četvrtini potvrdila vodstvo i pobjedu konačnim rezultatom 74:55.

Damir Milačić, trener Šibenke: ‘Ja sam se se malo i bojao ove utakmice  s obzirom da jako cijenim ekipu Škrljeva i njihovog trenera. Znam da kad je jedan trener dugo u jednoj ekipi da to uvijek dođe na svoje kao što su i oni došli nakon određenog broja poraza, dobili su tri utakmice zaredom, dobro su igrali  u Alpe Adria cupu i ovo je bilo idealno za poskliznut se što se vidjelo kroz prve dvije četvrtine, pogotovo prva četvrtina kada je bila velika dekoncentracija.

Međutim, mi smo danas uspjeli dobiti utakmicu sa 19 razlike. Za neke borbe i plasmane bitan je svaki poen zato je bilo vrlo bitno da igrači koji su ušli na kraju, da malo odmore nosioce, nisu drastično pali.

Ne možemo previše slaviti ovu utakmicu jer nas već u srijedu očekuje Alpe Adria cup i vrlo jak protivnik Ilirija iz Slovenije i onda odmah u petak PH i gostovanje u Splitu tako da u šest dana imamo tri utakmice.  Čestitke igračima jer nakon pobjede u Beču i puta od 12 sati natrag u Šibenik uspjeli smo se homogenizirati i reagirati odlično.’

Ivan Gulin, igrač Šibenke: ‘Čestitam svojim suigračima na pobjedi, ali i ekipi Škrljeva na jednoj borbenoj utakmici. Mislim da smo opravdali ulogu favorita koju smo imali, da smo točno radili ono što trener zahtjeva od nas i sve ono što smo radili u pripremi ove utakmice. Dobro smo se odmorili nakon bitne pobjede u Beču i definitivno da ova sedma pobjeda daje poticaj za još više treninga i da još bolje radimo i da se u formi dižemo još više.’

Tekst: GKK Šibenka
Foto: Milan Balaban/GKK Šibenka

Sličan sadržaj