FAVBET Premijer liga

Najava kola: Šibenka u lovu na šestu uzastopnu pobjedu, Dinamo pred velikim domaćim izazovom

Sedmo kolo HT Premijer lige započinje u petak susretom novog člana lige Dinama i viceprvaka Hrvatske Zadra. U subotu su na rasporedu tri, a u nedjelju dvije utakmice.

Dinamo-Zagreb – KK Zadar, 4. studenog 2022. u Zagrebu, u Košarkaškom centru “Dražen Petrović”, Savska 30, u 20:00 sati

Domaćin Dinamo nakon šest kola ima omjer 3-3. Domaći teren uspješno brani već 21 utakmicu u nizu. Zadar za sada ima tek jedan poraz, od Cibone, upravo u Draženovom domu u kojem će odigrati utakmicu i protiv Dinama. Zagrepčani žele veliki skalp, Zadar miran nastavak sezone, a to može dobiti samo opravdavanjem uloge favorita.

Damir Markota – KK Dinamo/Foto: Marin Sušić HKS

GKK Šibenka – KK Bosco, 5. studenog 2022. u Šibeniku, u Sportskoj dvorani “Baldekin”, Stjepana Radića 44, u 17:00 sati

Šibenka je za sada, s utakmicom manje, jedina neporažena momčad HT Premijer lige. S pet pobjeda u pet utakmica igrači Damira Milačića su se napunili samopouzdanjem koje ih nosi kroz prvenstvo. Bosco je idealna prilika za nastavak sjajne serije i euforiju u Draženovom gradu. Istovremeno Zagrepčani s omjerom 2-4 dolaze Šibenčanima pokvariti račune, a kvalitetu za takvo što imaju i na parketu i u stručnom stožeru kojeg predvodi Ivan Tomas.

Foto: Milan Balaban – GKK Šibenka

KK Cedevita Junior – KK Furnir, 5. studenog 2022. u Zagrebu, u Dvorani 2 Doma sportova, Trg K. Ćosića 11, u 19:00 sati

Zagrebački derbi u kojem rosteri i rezultati stavljaju Cedevitu Junior u ulogu favorita. Furnir je s dva domaća poraza (Alkar, Šibenka) sam sebe doveo u situaciju da se mora vaditi na jačim utakmicama. Vitamini su prva prilika za to.

KK Cedevita Junior/Foto: KK Cedevita Junior

KK Zabok – KK DepoLink Škrljevo, 5. studenog 2022. u Zaboku, u Gradskoj sportskoj dvorani, Prilaz Janka Tomića 2, u 19:00 sati

Iznimno važna utakmica za obje momčadi koje derbi začelja dočekuju s omjerom 1-5. Zabokova prednost je domaći parket, Škrljevčani s druge strane nakon prve ovosezonske pobjede protiv Gorice ohrabreni dolaze u Zagorje nastaviti započeti posao, bijeg prema sredini ljestvice.

KK Zabok/Foto: Marin Sušić

KK Alkar – KK Cibona, 6. studenog 2022. u Sinju, u ŠD “Ivica Glavan – Ićo”, Trg Gojka Šuška 16, u 17:00 sati

Alkar je sjajno otvorio sezonu, imao omjer 3-1, a favoriziranu Cibonu nakon poraza od Šibenke u Sinju i Bosca u Trnskom dočekuje s 50 posto uspješnosti. Momčad Josipa Sesara na otvaranju sezone igra u odličnoj formi. Uvodni poraz od Splita ostao je usamljen u rubrici – loše utakmice. Cibona igra lijepu košarku i kao takva je, ne samo zbog tradicije, veliki mamac za sinjsku publiku.

Foto: Marin Sušić/HKS

 

KK Gorica – KK Split, 6. studenog 2022. u Velikoj Gorici, u GSD Velika Gorica, Rakarska ulica 19, u 18:00 sati

Gorica je, pomalo iznenađujuće, nakon šest kola na samo jednoj pobjedi. Susret protiv Splita prilika je za stabilizaciju stanja u ekipi u povratak vjere u vlastite mogućnosti. Split je u dosadašnjem dijelu prvenstva pokazao dva lica koja su mu donijela omjer 4-2. O porazu na Gripama ni ne pomišljaju, jer bi tako, u ranoj fazi natjecanja zaostali za vrhom, ali i pokazali ranjivost koju će svi željeti iskoristiti.

Karlo Uljarević – KK Gorica/Foto: Marin Sušić – HKS

 

Sličan sadržaj