FAVBET Premijer liga

HT Premijer liga (6. kolo): Šibenka u produžetku izborila dva boda u Dubravi

KK FURNIR – GKK ŠIBENKA 85:86 (23-19, 14-21, 16-25, 28-16, 4-5)

Šibenka je svoj pobjednički niz nastavila i u Dubravi gdje je nakon produžetka slavila protiv Furnira 86:85. Nakon prilično izjednačenog prvog poluvremena, početkom treće četvrtine Luka Skorić i Patrik Jambrović su ubacili po dvije trice i Šibenka je imala +17 (60:43). Furnir se od toga šoka uspio oporaviti i uz razigranog Taveiona Hollingswortha i Mateja Bošnjaka na tri i pol minute prije kraja poveo 75:72.

Uz kapetana Matea Vidovića koji je nešto ranije izašao zbog pet osobnih pogreški, možda i ključni trenutak susreta dogodio se pri spomenutom rezultatu kada je zbog prigovora Hollingsworth zaradio petu osobnu pogrešku. I pored toga Furnir je u završnici regularnog dijela bio bliže pobjedi, ali su Emil Savić i Kenan Karahodžić promašili po jedno bacanje, a Srđan Brocić prodorom odveo Šibenku u produžetak. Gosti koji su zaigrali i bez Juraja Pleadina u nervoznom produžetku s obje strane su zabijali samo s linije slobodnih bacanja, a nadu Furniru vratila su promašena bacanja Brocića čiji poklon u zadnjem napadu nije iskoristio Filip Bjelanović.

Pavao Paić je predvodio Šibenku s 19 poena i 10 skokova. Jambrović i Brocić su dodali po 15, a Antonio Klarin 12. Kod Furnira koji je upisao četvrti uzastopni poraz Hollingsworth je ubacio 21 poen uz 8 asista. Bošnjak je dodao 16 (7sk, 6as), a Savić i Bjelanović po 12.

Tekst: K. Galić za KK Furnir, FOTO: KK Furnir

Sličan sadržaj