FAVBET Premijer liga

HT Premijer liga (2. kolo LO): Vrijednosnice s +20 obranile domaći teren

KK Vrijednosnice Osijek – KK Alkar 90:70 (31:16, 10:20, 24:13, 25:21)

Vrijednosnice: Makoi 15, Porobić 19, Bošnjak 5, Topolović 22, Džajić 4, Dugandžić, Grušanović, Tomljenović, Tokić, Kuany 8, Perković 17, Jurić.

Alkar: Louiserre 12, Krstanović 7, Vučić 7, McGlynn 12, Lisica 6, Jurela, Gizdavčić 2, Putnik 2, Lukačić 4, Šarić 9, Tomašević 9, Jukić.

U drugom kolu Lige za ostanak HT Premijer lige Vrijednosnice su odlično otvorile utakmicu, u prvih 10 minuta su ubacile čak 31 koš, dok je Alkar uspio ubaciti samo 16. U drugu četvrtinu je gostujuća ekipa ušla malo bolje te do poluvremena smanjuju na 41:36. Nakon odmora Brokeri su igrali još bolje, samo su povećavali vodstvo te na kraju zasluženo pobijedili s 90:70.

Kod Vrijednosnica su najbolji bili Topolović 22 poena, Porobić 19, Perković 17 te Makoi 15 poena. Kod Alkara su Louiserre i McGlyn upisali svaki po 12.

Trener Vrijednosnica – Marko Mandić: “Nakon prvog kola i produžetka u Furniru gdje smo isto imali šanse za pobijediti, danas smo na domaćem terenu pokazali da možemo igrati kvalitetno i uvjerljivo pobijedili ekipu Alkara. Ovo je tek drugo kolo Lige za ostanak, ima još osam utakmica do kraja, puno toga se još može dogoditi. Iduća utakmica je u Šibeniku, imamo dva dana za pripremu i odigrati najbolje što možemo.”

Igrač Vrijednosnica – Dragan Džajić: “Utakmica je bila fizički zahtjevna. Ovaj tjedan smo imali četiri utakmice, premoreni smo. Drago nam je što smo pobijedili i okrećemo se sljedećem kolu.”

Trener Alkara – Vladimir Krstić: “Čestitam Osijeku na zasluženoj pobjedi. Kontrolirali su cijelu utakmicu, naš problem je kao i u prošloj utakmici protiv Šibenika loša realizacija u napadu. Osijek je koristio sve naše greške što sa kontrama, što sa Topolovićem igrom leđima. Kada smo se uspjeli približiti, Osijek se vratio s tricama i na kraju zasluženo pobijedio.”

Igrač Alkara – Mladen Tomašević: “Vrijednosnice su bile bolje u obrani i napadu, mi smo u obrani smo primali jeftine poene, u napadu nismo uspjeli ništa izrealizirati. Imali smo dosta izgubljenih lopti i to je dovelo do pobjede Osijeka.”

 

KK VROS

Sličan sadržaj