FAVBET Premijer liga

HT Premijer liga (2. kolo): Alkar bolji od Gorice za jedan posjed lopte

Svojevrsno iznenađenje u Sinju. U odnosu na prošlu sezonu, poprilično redizajnirani Alkar ostvario je prvu prvenstvenu pobjedu i to protiv Gorice, momčadi koja zadnjih godina visoko kotira u hrvatskoj košarci. Vrlo izjednačena i borbena od prve do zadnje sekunde, na kraju je završila na jednom posjedu razlike. Na radost glasne sinjske publike jezičac na vagi je na kraju lagano pretegao na domaću stranu za konačnih 77:75.

 

U izjednačenoj prvoj četvrtini Sinjani su koristeći visinsku prednost Polutka držali vodstvo koje je raslo  do najviše četiri poena viška. Ipak u završnici prve dionice gosti su, s posljednjim zvukom sirene,  preko Porobića preokrenuli i završili četvrtinu sa košem viška (23:24).

U drugom periodu Goričani su digli intenzitet igre. Uzdajući se u svoju jaku snagu, a to je vanjska linija, u dva su navrata, ostvarili i osam koševa viška. Konci igre sinjske družine su se pogubili što su znalački koristili prije svih Batur i Uljarević. S obzirom na prikazano alkarovci su morali biti zadovoljni sa svega -5 na poluvremenu (41:46), koji im je donio Polutak trojkom u zadnjoj sekundi.

U trećoj dionici Alkar je, nošen snažnom podrškom sa tribina, značajnog digao obrambeni intenzitet. Obzirom na napadačku neraspoloženost to je bio jedini put kako ostati konkurentan u ovoj utakmici. Karta na koju su zaigrali igrači mladog trenera Bujasa, dala je ploda pa se u završnih deset minuta ušlo praktički u egalu (58:59).

Zadnja četvrtina igrala se praktički koš na koš  sve do tri minute prije kraja kada se Alkar odlijepio na četiri razlike. No Gorica je serijom 5-0 ponovno prednost preselila na svoju stranu. Za domaće se u završnici isplatilo dogogodišnje ulaganje u vlastiti pogon jer su bitne uloge imali devetnaestogodišnji Tomašević i Jukić. Obojica su pogodile važne trojke, a Tomašević i dva bacanja u egalu u zadnjoj minuti. Cinac, čija su 4 uzastopna promašena slobodnjaka također utjecala na konačni ishod, na 18 sekundi prije kraja položio je za 75:75.  Posljednji Alkarov napad završio je četiri sekunde prije kraja prekršajem na Brocku.  Sinjski Amerikanac  bio je miran i pogodio oba bacanja za 77:75. Završni napad Gorice odlučio je završiti Uljarević koji nije bio precizan za tri pa je krenula proslava na parketu i tribinama sinjske dvorane.

Kod Alkara su se istaknuli Polutak s 20 poena i sedam skokova, Brock s po 11 poena i asistencija te borbeni Jukić s 12 ubačaja.

S druge strane dvoznamenkast je bio trojac, Batur sa 18, Uljarević sa 16 i Cinac s 12 koševa.

 

KK Alkar

Foto: AB Foto

 

Sličan sadržaj