FAVBET Premijer liga

HT Premijer liga (12. kolo): Cibona sa stotkom slavila nad Splitom

KK CIBONA – KK SPLIT 102:84 (25:20, 30:18, 22:28, 25:18)

Igrači Cibone energično su otvorili susret 12. kola HT Premijer lige protiv KK Split, a na koncu i slavili sa 102:84. U prvo ime susreta prometnuo se Blaž Mesiček s 25 poena u koje je „ugradio“ i tri trice.

Uvjerljivo su košarkaši Cibone ušli u utakmicu pa su već nakon dvije minute imali prednost 10:2 nakon čega je gostujući trener Srđan Subotić odmah pozvao minutu odmora. Do kraja prve četvrtine Splićani su uspijevali držati korak pa je na semaforu stajalo 25:20. No, u sljedećih deset minuta Vukovi su dodatno podigli razinu svoje igre i na poluvrijeme otišli s 55:38.

U drugi dio utakmice bolje je pak ušao splitski sastav. Iako je pojedinačno treća četvrtina pripala gostima, nisu mogli sustići raspoložene Cibose koji su i dalje ostali na „plus 11“. U sljedećih deset minuta Vukovi su potvrdili dominaciju i sa 102:84  pred svojim navijačima srušili Split, drugi put u svega desetak dana. Danas su posebno raspoloženi bili u šutevima za tri poena gdje su imali visokih 58%, odnosno 14 uspješnih trica.

Najbolji strijelac u Sesarovoj momčadi bio je Blaž Mesiček s 25 poena, od čega je zabio 4/5 trica i imao valorizaciju 27. Aleksandar Aranitović, Lovro Mazalin i Krešimir Radovčić ubacili su po 11 koševa. U splitskom kadru najučinkovitiji je bio Roko Gizdavčić s 14 poena i 2 skoka. Lewis Sullivan je imao 12 uspješnih šuteva i 4 skoka, a Dominik Mavra i Shannon Shorter ubacili su po 10 koševa.

Josip Sesar, trener Cibone: “Odigrali smo energetski jako dobru utakmicu, stalno smo bili fokusirani i u svakom smo trenutku znali kako ćemo napadati. Isto tako, dobro smo radili i u defenzivi. Bilo je tu nekih problema u rotacijama, zagrađivanju i obrambenom skoku, ali na kraju krajeva mogu biti zadovoljan pobjedom. Čestitao bih svojim igračima na sjajnoj igri.”

Blaž Mesiček, igrač Cibone: “Prije svega, zadovoljan sam učinkom Cibone, mislim da je to u ovom trenutku najbitnije. Danas je bio moj dan, sutra će biti od nekog drugog, ali na kraju dana je najbitnije da pobjeđujemo.”

Srđan Subotić, trener Splita: “Mislim da smo bili malo prazni, na samom smo početku omogućili Ciboni da samopouzdano uđe u utakmicu i nametne svoj ritam igre. Poslije smo uporno pokušavali vratiti se, stalno smo se „lomili“ oko deset razlike, ali nismo imali dovoljno snage i energije da to izvučemo do kraja. Uz to, neke igrače smo morali svjesno poštediti jer smo u ekstremnom naporu, pogotovo Mavru i Shortera na koje smo morali malo pripaziti.”

Roko Gizdavčić, igrač Splita: “Nama se još osjete posljedice teške utakmice koju smo igrali u petak. Cibona je dobro ušla u utakmicu, a u prvom poluvremenu su pogađali dosta teške šuteve i time napravili razliku. Mi smo u drugom poluvremenu ušli energično i pokušali se vratiti, ali to jednostavno nije bilo dovoljno.”

KK Cibona

Foto: Marin Sušić/HKS

 

Sličan sadržaj