FAVBET Premijer liga

HT Premijer liga, 1. kolo: Fešta na Gripama, dolazi Cibona

Na Gripe u 1. kolu HT Premijer lige stiže Cibona (petak, 19 sati), derbi odmah na startu.

‘Realno, ponovno je ispred nas izazovna sezona, pogotovo početak, i bit će teže nego lani. Idemo susret po susret. Cibona se dobro ekipirala s obzirom na sve što se pričalo, bit će teško, ali dat ćemo sve od sebe da dođemo do pobjede. Imamo dosta promjena u kadru. Osobno volim zadržati jezgru momčadi, ali financijske mogućnosti diktiraju roster. Dobili smo kvalitetu u Mavri, zadržali Shortera. Mislim da ćemo s vremenom doći na nivo na kojem želimo biti. Ušli smo svjesno u rizik znajući da je dosta smanjen budžet u odnosu na prošlu godinu. Morali smo pod takvim okolnostima slagati momčad, evo Nelson nam je stigao jučer i upitno je hoće biti u rosteru za Cibonu. Teško je u ovom trenutku govoriti o očekivanja u sezoni. Jasno je da u Hrvatskoj neke momčadi ispred nas. Sve su momčad malo slabije u odnosu na prošlu sezonu, možda jedino Cedevita nije. Zadar trenutno izgleda daleko najbolje, oni su pripreme počeli 1. kolovoza u punom sastavu. Cibona dobro izgleda, vjerujem da će se još i ekipirati kada im se stabiliziraju financije. Mislim da je Cedevita tu iza Zadra, imaju ozbiljne namjere. Momčad koja ima Simona automatski postaje jedan od favorita prvenstva, ima kvalitetu da sam može donositi utakmice. Plus što ne igraju ABA ligu što će im biti velika prednost, ali liga se odlučuje u play offu. Bitno je ući u Ligu 6, tamo se sve može popraviti, pa je play off svoja priča’, rekao je Splitov trener Srđan Subotić.

Josip Sesar smatra da u prvoj utakmici sezone favorita nema:

‘Radujemo se početku sezone. Gledajući rostere svih momčadi te odigrane prijateljske utakmice i pripremne turnire, sve ekipe izgledale su dobro pa iz toga zaključujem da će HT Premijer liga ove godine biti zanimljiva.
Isčitavam da će opet četiri, pet momčadi biti u vrhu. Uz Zadar, Split, Cibonu i Cedevitu tu je i Gorica, pomlađeno Škrljevo, ali i Šibenka koja je pripremni period dobro odradila. Tu su i nove momčadi u ligi Dinamo i Bosco tako da vjerujem da je pred nama zanimljiva sezona koja će biti i dobro praćena. Što se Cibone tiče, naš roster je uvelike izmijenjen. Ostala su samo dva igrača od prošle sezone. Imamo problem s ozljedom Blaža Mesičeka koji je zamišljen kao stožerni igrač no zadnjih dana dobili smo dva pojačanja i pripremamo se za prvu utakmicu u Splitu. Teško je reći što očekivati. I oni se kompletiraju u hodu no nadam se zanimljivoj i otvorenoj utakmici do kraja. Mislim da nitko ne može doći u Split i reći mi smo favoriti no mi idemo hrabro. Imamo sustav koji uspostavljamo i za koji se nadam da će dati rezultate. Očekujem dobru utakmicu’, rekao je u najavi sezone i utakmice Josip Sesar.

Tekst: KK Cibona/KK Split
Foto: KK Split

Sličan sadržaj