FAVBET Premijer liga

Deseto kolo HT Premijer lige otvara dalmatinski derbi, a udarni dan je nedjelja

Deseto kolo HT Premijer lige započinje u petak 2. prosinca dalmatinskim derbijem između Splita i Šibenika na Gripama. U subotu se igra utakmica Cedevita Junior – Zabok, a preostale četiri na rasporedu su u nedjelju 4. prosinca.

KK SPLIT – GKK ŠIBENKA
2. prosinca 2022. Košarkaška dvorana “Split”, 19:00 sati

Šibenka – Foto: Milan Balaban

I geografski i na ljestvici HT Premijer lige ova su dva kluba susjedi, dakle derbi u svakom smislu i to derbi gornjeg doma elitnog razreda hrvatske košarke. Split je u posljednja dva kola spašavao živu glavu protiv Zaboka na Gripama te na gostovanju kod Alkara. Hoće li izdržati nalet zahuktale Šibenke koja nakon devet kola ima sedam pobjeda i predstavlja najugodnije iznenađenje dosadašnjeg dijela prvenstva?

KK CEDEVITA JUNIOR – KK ZABOK
3. prosinca 2022., ŠSD “Boško Božić Pepsi”, 20:00 sati

KK Cedevita Junior – Foto: Marin Sušić

Zabok je nakon dolaska novog trenera Domagoja Kujundžića naletio na najteži dio sezone, barem kada je raspored u pitanju, no napredak u igri je očit. Protiv Splita na Gripama Zabočani su pali u zadnjem napadu domaćina,a dobru igru pokazali su i protiv Zadra u svojoj dvorani. Treća u nizu teških utakmica donosi im gostovanje kod Cedevite Junior. Momčad Damira Mulaomerovića je favorit, no Gorica je u prošlom kolu pokazala da se i s Vitaminima može igrati. Istina, Cedevita Junior je slavila nakon velikog preokreta na krilima raspoloženog šutera Emira Šabića, no i za Zabok će im trebati maksimalan angažman i razigrani pojedinci. U suprotnom…

KK FURNIR – KK CIBONA
4. prosinca 2022., SD “Dubrava” u 20:00 sati

KK Cibona – Foto: Marin Sušić

Gostovanje Cibone u Dubravi utakmica je koja donosi posebnu svečarsku atmosferu. Želja je svake momčadi uzeti bodove proziv izraziti favorita, motiv je veći, a uz malo sreće i put do pobjede otvoren. Cibona je do sada bez problema rješavala utakmice u kojima je bila papirnati favorit. Josip Sesar kod momčadi drži visoku razinu koncentracije i motivacije. Cibona je favorit, a hoće li i ovoga puta tu ulogu opravdati saznat ćemo u nedjelju navečer.

KK DEPOLINK ŠKRLJEVO – KK BOSCO
4. prosinca 2022., dvorana “Mavrinci”, 18:00 sati

KK Depolink Škrljevo – Foto: Milan Balaban

Utakmica je ovo koja Boscu (dvije pobjede) pruža mogućnost poravnavanja na ljestvici sa Škrljevom (3 pobjede). Istovremenom domaćine bi pobjeda uvela u komfor zonu iz koje je lakše graditi put prema gore u nastavku sezone. Sigurno nas očekuje borbena i neizvjesna utakmica.

KK ZADAR – KK ALKAR
4. prosinca 2022. u Zadru, dvorana “Krešimir Ćosić”, 18:00 sati

Zadar, 16.11.2022. – Dvorana Krešimira Ćosića na Višnjiku. Utakmica 8. kola HT Premijer lige između KK Zadar i KK Gorica.
Foto KK Zadar/Zvonko KUCELIN

Prva od dvije utakmice istih protivnika u ovom mjesecu. Ona druga na rasporedu je 20. prosinca u sklopu osMine finala Kupa Krešimir Ćosić i to u Sinju. Pogleda na ljestvicu i rostere momčadi jasno sugerira da su Zadrani ti od kojih se očekuje dominacija na parketu. Ipak valja podsjetiti da su Sinjani prošle sezone na Višnjiku izgubili na jednu loptu te slavili u Sinju. Uz sve to silan motiv u dokazivanjem u svom rodnom gradu imat će trener Alkara Luka Bujas.

KK DINAMO-ZAGREB – KK GORICA
4. prosinca 2022., Košarkaški centar “Dražen Petrović”, 16:00 sati

Zadar, 02.11.2022. – Dvorana Krešimira Ćosića na Višnjiku. Utakmica 8. kola HT Premijer lige između KK Zadar i KK Gorica.
Foto KK Zadar/Zvonko KUCELIN

Gorica je na jednoj pobjedi nakon devet odigranih kola. Protiv Cedevite Junior prije nekoliko dana bili su blizu druge, ali nisu uspjeli. Možda im se vrati u nedjelju na gostovanju kod Dinama koji za sada s četiri pobjede prilično sigurno kontrolira svoju poziciju u HT Premijer ligi. Uz podršku navijača s tribina to im je kudikamo lakše. Dinamove utakmice uvijek krasi dobra atmosfera, a ona je motiv igračima obiju momčadi. Gorica je već duže u krizi rezultata i čeka trenutak koji će biti okidač za promjene na bolje.

Sličan sadržaj