FAVBET Premijer liga

Najava 4. kola HT Premijer lige: Može li Šibenka zaustaviti zahuktalo Škrljevo?

U petak i subotu na rasporedu su utakmice 4. kola HT Premijer lige

Derbi kola igra se na Gripama gdje Split, bez ozlijeđenog Shawna Jonesa, dočekuje Sesarovu Goricu. Razigravač Goričana Mate Kalajžić kao dijete Gripa ima silan motiv u ovom susretu:

‘Iako su nam neki igrači bolesni i ne znamo s kim ćemo nastupiti u Split dolazimo po pobjedu’, Kalajžićeva je izjava koja je u velikoj mjeri zagrijala atmosferu uoči susreta koji je na rasporedu u petak 8. listopada u 18 sati (HKS TV).


Kada Cibona dolazi u Jazine, tko god bio s druge strane, to je znak za košarkašku feštu. Sonik Puntamika je odlaskom Pavla Marčinkovića sigurno manje opasan protivnik, ali ne i protivnik bez svojih izgleda. Zagrebačkoj mladosti izazov je u tim godinama nositi na leđima teret favorita. Sonik Puntamici to je jedna od prilika za dobar rezultat.

Zabok nakon pobjede na gostovanju kod Šibenke lakše diše. Potvrda te pobjede očekuje se protiv Alkara na domaćem parketu. Sinjani su bez pobjede nakon prva tri kola i sigurno imaju snažan motiv u ovom susretu. Kvalitetom ekipe su podjednake, no u živom procesu kakav je utakmica, treba vidjeti tko će bolje reagirati. Psihološka prednost je na strani domaćina.

Škrljevo kao najugodnije iznenađenje i lider prvenstva, ujedno i jedina momčad sa stopostotnim učinkom, dočekuje na svom parketu ranjenu Šibenku koja je u sezonu krenula s tri poraza. Onaj na Baldekinu od Zaboka sigurno ih je najviše zabolio. Stoga je momčad nadograđena s novim igračem za kojeg se trener Damir Milačić nada da će popraviti ‘krvnu sliku’ Šibenke. Ipak, pitanje je koliko brzo se Robert Kujundžić može uklopiti u novu momčad i hoće li u prvoj utakmici donijeti Šibenki prednost ili će njegovo uigravanje predstavljati opterećenje.

U susretu dviju momčadi s omjerom 2-1, Cedevite Junior i Vrijednosnica Osijek, ne samo zbog domaćeg terena već i većeg broja iskusnih i kvalitetnih igrača ulogu favorita ima momčad Damira Mulaomerovića. Istina, Osijek je u zadnjih desetak dana nadograđivao momčad i možda baš netko od novopridošlih igrača promijeni odnos snaga, primjerice južnosudanci, Kuany Ngor Kuany i Jackson Makoi.

Zadar bez Kevona Harrisa na kojeg Ivan Perinčić više ne računa, ali i bez povratnika Pavla Marčinkovića, koji nema pravo nastupa do prijelaznog roka (18.do 30. studenoga) dočekuje ekipu Furnira koja je poražen u sva tri utakmice dosadašnjeg tijeka natjecanja. Poraz od Škrljeva pokazao je zadarsku ranjivost na početku sezone. Dubravaši će predvođeni iskusnim Igorom Marićem tu, ali i u zadarskom umoru, tražiti svoju šansu.

RASPORED 4. KOLA

KK Adria Oil Škrljevo – GKK Šibenka

8. listopada 2021. u Čavlima, u dvorani “Mavrinci”, s početkom u 18:00 sati. ⇒ Arena Sport

KK Split – KK Gorica

8. listopada 2021. u Splitu, u Košarkaškoj dvorani “Split”, Ulica slobode 16 b, s početkom u 19:00 sati. ⇒ HKS TV

KK Zabok – KK Alkar

9. listopada 2021. u Zaboku, u Gradskoj sportskoj dvorani, Prilaz Janka Tomića 2, s početkom u 17:00 sati. ⇒ HTV 2

KK Sonik Puntamika – KK Cibona

9. listopada 2021. u Zadru, u dvorani “Jazine”, Obala kralja Tomislava 2, s početkom u 17:30 sati. ⇒ HKS TV

KK Cedevita Junior – KK Vrijednosnice Osijek

9. listopada 2021. u Zagrebu, u Dvorani 2 Doma sportova, Trg K. Ćosića 11, s početkom u 19:00 sati. ⇒ HKS TV

KK Zadar – KK Furnir (zamjena domaćinstva)

9. listopada 2021. u Zadru, u dvorani “Krešimir Ćosić”, Splitska 3, s početkom u 20:30 sati. ⇒ HKS TV

Sličan sadržaj