FAVBET Premijer liga

KOLUMNA: Split želi produžiti, Zadar zaključiti finalnu seriju. 4. čin večeras na Gripama…

 

SPLIT – ZADAR (srijeda -20H) – ARENA SPORT TV

Raste intenzitet finalne energije. Raste i nervoza, jača interes za veliko hrvatsko finale. Split i Zadar su prekjučer odigrali najdramatičniji susret ove sezone, u kojem su Splićani u produžetku produžili seriju i zakazali novi sastanak u srijedu navečer na Gripama.

Roko Ukić je odigrao fenomenalnu utakmicu o kojoj se priča na svakom uglu. Povukao je svoju ekipu koja je izgledala dotučeno. Glatkih 2:0 i 26:10 za Zadrane uz 6 pogođenih trica do tog trenutka. Gostujući navijači su vjerojatno u transu već dogovarali način proslave dvostruke krune. Ukić je poništio grč kolega koji su gubili lopte u nizu. Pogodio je masu teških šuteva, preuzeo odgovornost i rasteretio suigrače koji su se na tom valu počeli oporavljati. Pa su tako s vremenom odlične dionice donosili prije svega Perković, pa onda i Marić i Babić. Ukić je i u prenesenom i u stvarnom smislu odigrao za čistu peticu. A u igri riječi na to se naslonio svojim učinkom s 5 pogođenih dvica, 5 trica, 5 pogođenih slobodnih bacanja i naravno 5 asistencija. Ukupno 30 Ukićevih koševa kojima je podsjetio na majstore iz davnina…

Zadar je vodio u valjda 99% vremena, a nakon 4:3 domaćin je prvi puta poveo sa 72:71. U produžetku serija gostujućih promašaja. Uglavnom su forsirali vanjski šut, nisu pogodili niti jednu loptu iz igre pa je u dodatnih 5 minuta završilo nesvakidašnjim rezultatom 9:1 za Split. Zadar ima svoje probleme. Mavra očito pati zbog ozljede i igra uz primjetan bol. Onuaku je s pravom bio bolno frustriran jer su ga suigrači u nastavku potpuno zaboravili. Dobio je samo 5 lopti u cijelom susretu od kojih je realizirao 4. “Tukao” se za poziciju u reketu ponajviše s također sa snažnim Marićem, ali lopte nisu stizale što ga je dovodilo do bijesnih reakcija. Skakao je odlično, uhvativši 14 lopti i suigrači ga u nastavku serije moraju kvalitetnije “hraniti” loptama. Isključena su i 2 stranca. Luković i Bursać, dakle momci iz Srbije, koji su se potukli. Pričalo se nakon susreta tko je teže stradao i većina misli kako je Bursać više nedostajao Zadru zbog ogromne količine zanosa u interpretaciji igre. Luković zasada igra slabo finalnu seriju, ali sve može popraviti već večeras. U sastavu Zadra je dobro odigrao u ponedjeljak i Carter, ali je generalno bilo nedovoljno. Gosti su pretjerivali s tricama. Ispalili su 33 uz 32 dvice.

Na svršetku priče dolazimo i do lamentiranja o potrošenosti igrača. Može li Roko Ukić “preživjeti” u ovom ludom ritmu? Isto tako i Dominik Mavra s obzirom na ozljedu. Gdje su zasada nepotvrđeni resursi? U kojoj mjeri će svoj potpis donijeti treneri Karakaš i Mršić? Velika finalna serija Splita i Zadra nastavlja se u srijedu u 20 sati uz prijenos na ARENA SPORT TV. Ako dobije, Zadar osvaja titulu prvaka, a ako Split izjednači u subotu bi se u Zadru igrala odlučujuća 5. utakmica.

Sličan sadržaj