FAVBET Premijer liga

HT Premijer liga: Uvjerljiva pobjeda Zaboka u Sinju

ALKAR – ZABOK  69:86 (10:21, 21:22, 18:19, 20:24) 

Odlični Zabok brzo se oporavio od domaćeg poraza od Šibenke uzevši puni plijen u Sinju. S druge strane Alkar se potpuno neočekivano strmoglavio u formi nakon senzacionalne pobjede kod Cibone.

Nakon prvih nekoliko minuta rezultatske izjednačenosti, Zabok se na krilima Črnjevića počeo odvajati. Na koncu su Zagorci uvodnu dionicu zaključili sa  11 koševa viška (10:21), što je bio jako dobar zalog za nastavak utakmice. Broj koševa na sinjskoj strani dovoljno govori o Alkarovoj napadačkoj neučinkovitosti.

Kapital prenesen u drugu četvrtinu gosti su nastavili oplođivati dalekometnim ubačajima.  U 16. minuti  Vručinićevom tricom Zabok je ostvario velikih 17 razlike (22:39). Alkar je potom stisnuo u obrani i do odlaska na odmor rezultatski smanjio na -12 (31:43).A

Dobar obrambeni tonus Sinjanin su zadržali i u nastavku pa je zaostatak brzo smanjen na šest koševa. No kad je bilo najpotrebnije Zabok je s dvije teške trice vratio utakmicu na svoj mlin.  Uz sjajnog Črnjevića, proradio je i nekadašnji igrač Alkara Brocić koji je sa zvukom sirene ubacio trojku za 49:62 na isteku treće četvrtine.

Kada je ekstra brzi play Zabočana ubacio još jedan dalekometni ubačaj početkom zadnje četvrtine, priči o konačnom pobjedniku došao je kraj. U košarci se razlika od 16 koševa relativno lako stigne u devet minuta, ali u kontekstu Alkarove napadačke raštimanosti to je bila nemoguća misija.

Kod gostiju, koji su odigrali stvarno odličnu utakmicu, briljirao je Antonio Črnjević sa  28 koševa. Snažan impuls s klupe dao je Brocić sa 17 koševa i nepogrešivim šutom za tri (4-4).

Kod Alkara vrijedni spomena su jedino Gilbert sa 22 koša i Krstanović sa 4 ubačena manje.

Stipe Krstanović – igrač KK Alkar

Marko Trninić – trener KK Alkar

Jakša Vulić – trener KK Zabok

Antonio Črnjević – igrač KK Zabok

Sličan sadržaj