FAVBET Premijer liga

HT Premijer liga (24. kolo): Mladi Perasović najbolji u pobjedi Splita protiv žilavih Brokera

KK SPLIT – KK VRIJEDNOSNICE OSIJEK 88:84 (27:23, 21:22, 24:22, 16:17)

Teško je Split došao do pobjede nad Vrijednosnicama Osijek u 24. kolu HT Premijer lige, na kraju je bilo 88:84, ali bila je to utakmica na jednu loptu. Uporni Osječani stalno su se držali uz bok “Žutima” u čijim redovima nije bilo ozlijeđenih Antonia Vrankovića i Darka Baje, Roko Ukić dobio je odmor, a Marko Luković je bio u sastavu ne odigravši nijednu minutu.

Prvo ime kod domaćih bio je Ivan Perasović (18 poena, 6 skokova), odmah do njega valja izdvojiti Iliju Đokovića i njegov “double-double” (15 poena, 10 asistencija) te Matea Kedžu (13 poena). Na kraju je za Split pobjeda najvažnija, ovo je šesta u sedam utakmica otkako je Mile Karakaš preuzeo momčad.

“Pobjeda je jedino dobro što se dogodilo u ovoj utakmici, a ako bih tražio svu pozitivu ovog svijeta onda još mogu dodati da je Đoković odigrao veću minutažu i način igre Perasovića. Ali, to je najpozitivnije gledanje jednog trenera u povijesti, ovo nije način kako se igraju ovakve utakmice. Bili smo mekani, nonšalantni i možemo biti sretni što nam se to nije vratilo. Osijek je dobar, ne podcjenjujem ga, nije nedopustivo igrati s njima izjednačenu utakmicu, nedopustivo je koliko smo bili mekani. Istina, treba dobiti i kad se ne igra dobro, ali moramo u budućnosti promijeniti pristup”,  otvoreno je o igri svoje momčadi kazao Karakaš.

Vrijednosnice Osijek imale su napad za poravnanje i na ulazu pet sekundi prije kraja mišić je ozlijedio Clarance (15 poena).
“On se vraća iz ozljede, nije ga bilo mjesec i pol dana. Rekao mi je da ga je zateglo u mišić”,  kazao je Osijekov trener Stipe Šarlija.

Kod gostiju Pavao Paić ubacio je 23 poena i imao 8 skokova, Šime Lisica i Robert Kujundžić postigli su po 16 poena.
“Bili smo blizu, čestitam Splitu, ali čestitam i svojim momcima na igri. Bilo je nekoliko odluka koje su išle na stranu Splita”, rekao je Šarlija.

KOMPLETNA STATISTIKA

KK Split – KK Vrijednosnice Osijek 🗓 12.03.2021

 

Ozren Maršić za KK Split / Foto: KK Split/Ivica Čavka

Sličan sadržaj