FAVBET Premijer liga

HT Premijer liga (3. kolo): Sonik predvođen Marčinkovićem i Marićem slavio u Sinju

Alkar – Sonik Puntamika 70:81 (15:28, 20:9, 18:18, 17:26)

Sonik Puntamika je u Sinju upisala prvu prvenstvenu gostujuću pobjedu. Zadrani su dobro otvorili susret zahvaljujući raspoloženom Ivanu Vučiću, prošlosezonskom igraču Alkara.  Vučić je brzo nanizao sedam poena i pogurao svoju momčad do dvoznamenkaste prednosti.  U 8. minuti nakon Palčićevog ubačaja i dodatnog bacanja gosti odlaze na + 15  (9:24). Na koncu prve dionice gosti su na kontu imali i dalje ozbiljnu prednost (15:28).

Domaći u drugoj četvrtini unose više energije, pogotovo u obrambenom dijelu. Primaju samo 9 poena i  gotovo izjednačuju na poluvremenu (35:37). U trećoj dionici obostrano se puno griješilo, a koševi su padali na kapaljku. U takvoj igri Alkar trojkom, inače vrlo nepreciznog Alija, u 27. minuti preuzima vodstvo (45:42).  No gosti brzo uzvraćaju. S dvije trojke još jednog bivšeg alkarovca Gabriela Marića i ubačajem Juriča, zaključuju ovaj period sa dva koša viška (53:55).

Otvaranje posljednje četvrtine dalo je odgovor na pitanje o pobjedniku. Sinjanima je ponestalo ideja u napadu što su gosti predvođeni Marčinkovićem iskoristili i serijom 10:0 stvorili dvoznamenkastu prednost. Minuti i pol prije kraja Puntamičani imaju i najviših +19 (60:79) da bi domaći do kraja s nekoliko trojki učinili poraz podnošljivijim. Alkarove šanse za pozitivan ishod stizale su se nakon  spoznaje da je, uz otprije ozlijeđenog Krstanovića, u posljednji čas otpao i Gilbert zbog iščašenja prsta. Kad se tome doda i kasnija ozljeda Putnika za vrijeme utakmice, razvidno je da sinjskim pehovima nema kraja.

Prvo ime utakmice bio je reprezentativac Pavle Marčinković s 21 košem i 7 skokova. Pored njega zapaženi su u redovima “zelenih” bili Petar Marić s 14 koševa i 9 asistencija te Ivan Vučić sa 16 koševa.

Kod Alkara, koji još čeka prvu pobjedu, najbolji je bio kapetan Hrvoje Vučić s 15 koševa i 7 skokova.

KK Alkar / Foto: AB foto

Sličan sadržaj